BIST 9.557
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.485,87
HABER /  DÜNYA

ABD'den Türkiye'ye akıllı bomba satışı

İki ülke arasında uzun süredir devam eden görüşmeler karara bağlandı. Pentagon, sığınak delici olarak bilinen akıllı bombaların satışını onayladı.

Abone ol

ABD ile Türkiye arasında uzun süredir görüşmeleri devam eden akıllı bombalar için karar çıktı. Türkiye, 700 milyon dolar karşılığında sığınak delici olarak nitelendirilen "Blu-109" tipi akıllı bombalar satın alacak.

ABD-Türkiye arasındaki askeri ticarette yeni bir adım atıldı. ABD, Türkiye'ye sığınak delici akıllı bomba olarak bilinen silahlardan satma kararı aldı. Silahların karşılığı yaklaşık 700 milyon dolar.Kararı AB Savunma Bakanlığı Pentagon duyurdu. Buna göre Türkiye'ye 'Blu-109' tipi akıllı bombalar satılacak. Türkiye de karşılığında 682,9 milyon dolar ödeyecek.

SIĞINAK DELİCİ AKILLI BOMBALAR

Bu bombalar sığınak delici özellikleriyle biliniyor. 250 kilogram patlayıcı içeren bomba,arkasındaki kuyruğuyla hedefe ulaşana kadar patlamıyor. ABD basınında yer alan haberlere göre, Türkiye'ye ilk kez satılan bu silahların teslimatının 2020'ye kadar tamamlanması bekleniyor. Bu adımın, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK hedeflerini akıllı mühimmatlarla vurduğu bir dönemde atılması önemli.

ABD, bu bombalara 1985'ten bu yana sahip. Silahlar Irak ve Afganistan'da da kullanılmıştı.