BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  MEDYA

Cumhuriyet'in Sur tweetine tepki var!

Cumhuriyet gazetesinin resmi twitter adresinden HDP'li Demirtaş'ın çağrısıyla ilgili paylaşılan bir tweet tepkilere neden oldu. İşte gazetenin provokasyonla suçlandığı o tweet;

Abone ol

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tepkilere neden olan Sur çağrısı, zaten gergin olan bölgedeki tansiyonu yükseltti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, savcıları göreve çağırırken, Cumhuriyet gazetesinin Diyarbakır'daki olaylarla ilgili attığı bir tweet tepkilere neden oldu.

Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK'nın ablukaya alındığı Sur'daki operasyonlar için yaptığı "yürüyüş çağırısı" tepkilere neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirtaş'ın Sur'a yürüyün çağrısıyla ilgili olarak savcıların üzerine düşeni yapması gerektiğini, terör kokan bu çağrının bölge halkı için anlam ifade etmediğini söyledi. MHP lideri Bahçeli ise Demirtaş'ın çağrısıyla ilgili Meclis'in üzerine düşeni yapması, gerekirse parti kapatmanın dahi düşünülmesi gerektiğini kaydetti.

CUMHURİYET'E SUÇLAMA

Öte yandan Cumhuriyet gazetesinin HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın Sur'a yürüyün çağrısı ardından, resmi twetter hesabından atılan bir tweet tartışmaları da beraberinde getirdi.

Gazete, 2015'in Nevruz'unda çekilen bir fotoğrafını bugün kaydedilmiş gibi kullanarak, onbinlerce kişinin ellerinde bayraklarla tren üstünde Sur'a hareket ettiğini iddia etti.