BIST 9.872
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Hırsızlar 'bayram' yapmasın!

Mustafakemalpaşa Emniyet Müdürlüğü, bayram alışverişine çıkan vatandaşları hırsızlıklara karşı broşürlerle uyardı.

Abone ol

Ramazan bayramı öncesi yaşanabilecek yankesicilik, dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı uyarılarda bulunan polisler, karşılaşılan her türlü olay karşısında vatandaşların çekinmeden '155 Polis İmdat' telefonunu aramalarının önemini bir kez daha hatırlattılar.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen çalışmaya katılan Asayiş Büro Amiri Baş komiser Ayhan Yağdı, suçla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesinin vatandaşın desteğine bağlı olduğunu kaydetti.

Kapalı Pazar Yeri'nde kurulan stantta, televizyon ekranı yardımıyla vatandaşlara kalabalık ortamlarda nasıl hareket edilmesi gerektiğini ve alınması gereken önlemeleri görsel olarak anlatan ekipler, suçun önlenebilmesi için toplumunda duyarlı olması gerektiğine vurgu yaptılar.

PRATİK ÖNLEMLERLE MAĞDUR OLMAYIN

Yağdı, çantaların boyunda ve vücudun ön kısmında kapalı olarak taşınması gerektiğini belirterek, "Banka işlemlerinde size yardım etmek isteyenlere inanmayın. Kalabalık yerlerde yüksek miktarda para taşımayın, varsa bile göstermeyin. Güvenliğiniz için apartman giriş kapısını sürekli kapalı tutun. Tanımadığınız kişiler için kapı otomatiğine basmayın. Evinizden ayrılırken daire giriş kapısını mutlaka kilitleyin ve anahtarı yanınıza alın" dedi.