BIST 9.951
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.442,30
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Hashtag hakkında bilmedikleriniz...

Hashtagler, daha çok Twitter camiasında yaygınlaşmış bir kavram; ancak sadece Twitter’da kullanmak için değiller.

Abone ol

Hashtagin ne olduğunu merak ediyorsanız; açıklaması oldukça basit. Hashtag, diyez sembolü, sayı sembolü ya da hash olarak bilinen sembolle birlikte, sosyal ağdaki bir yazınıza ya da tweetinize eklemiş olduğunuz anahtar kelimeler, etiketler için kullanılan kavram.

Hashtagler, daha çok Twitter camiasında yaygınlaşmış bir kavram; ancak sadece Twitter’da kullanmak için değiller.

Hashtagler, gruplara ve toplantılarla, herhangi bir konuşma ya da olayın takibini sürdürmelerini sağlar. Alışveriş gurularına, çevrimiçi veya çevrimdışı kampanyalarla kaynaşmalarına yardım eder. Hatta ve hatta billboardlarda, radyo ve televizyon reklamlarında, markaları kullanıcılara aşılamak için tüm sosyal medya camiasında kullanılır. Hashtagler, Twitter, Facebook, Instagram, Tumblr, Google+ ve daha birçok ortamda, aynı fikre sahip insanlarla etkileşimi sağlamak amacıyla kullanılır.

HASHTAGLERİ NEDEN ÖNEMSERİZ?

İyi kurgulanmış bir hashtag, bir konuşmanın sürmesini sağlayabilir veya onun konusunu diğer kişilere fark ettirebilir. Bu şekilde, o konu üzerinde konuşmakta olan bir topluluk oluşur. Popüler hashtagler, gerçekten önemli olan bir şeyin ölçütünü belirleme şekli sağlayarak, arama motorlarında bile referans edilebilir. Bunun doğru bir olgu olduğunu, Twitter’da, bir doğal afet gibi (#vandadeprem) gerçek bir olayla ilgili ya da popüler bir etkinlik ile ilgili hashtag, trend olarak görüldüğünde anlayabilirsiniz.

Tabii ki hepimiz, cümlesindeki her kelimeyi hashleyen hashtag delileri de gördük. Chris Messina, 2007 yılında hashtag fikrini bir twitter aracı olarak ilk kişi olan Google Mühendisi, açıklamasında “en iyi hashtaglerin, gerçek bir değer veya güç kattıklarında, tedbirli olarak kullanıldığını” ama “hashtaglerle ilgili en iyi şeyin de esneklikleri ve insanlara kattığı eğlence, yaratıcılık ve fayda olduğunu” belirtiyor.
 

Hashtagler, markanızı sürdürebilir, işinizi büyütmeniz ve geliştirmenizi, sizin gibi düşünen insanlarla iletişim kurmanızı sağlayabilir; ancak sosyal medyadaki diğer her şey gibi tedbirli ve işinizin amacına uygun bir şekilde kullanılmaları gerekir. Aksi takdirde, hashtaginiz, karşı tarafta ters tepki oluşturacak şekilde anlamlandırılabilir.

Hashtaglerin nerelerde kullanıldığına bakmak istiyorsanız ya da belli bir etikete sahip konuşmayı takip etmek istiyorsanız, hshtags.com en popüler sosyal ağlarda yer alan hashtagler için bir arama motoru -ki bu sayede her bir etiket tek tek bulup takip etmeye gerek duymuyorsunuz. Öğrenme ve gözlemleme aracı olarak kullanabilir, ardından popüler kullanmaya değer hashtagleri keşfedip takip edebilirsiniz. Markalar sosyal medyayı kullanmak için boğuşuyorken, bu sistem sizin gizli hashtag silahınız olabilir.

772x384xhashtags.jpg.pagespeed.ic.oqa8n3wz_s.jpg


Kaynak: Dijital Kütüphane