BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.410,68
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sarıgül Erbakan'a gidip demiş ki...

Türkiye Değişim Hareketi'yle Sarıgül'e destek veren geçen hafta da CHP'ye geçen Sabri Erbakan neden AK Parti'den vekil olmadı?

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde, Necmettin Erbakan'ın, CHP'ye katılmasıyla gündeme gelen yeğeni Sabri Erbakan, aldığı kararın perde arkasını anlattı.

Habertürk sinden Kübra Par'ın röportajında bir dönem Erbakan'ın etkisi ile Milli Görüşü benimseyen Sabri Erbakan, 'Hiçbir zaman fanatik olmadım' dedi.

Erbakan ailesinin 'koyu bir muhafazakar' olmadığını da söyleyen Sabri Erbakan, 'Eşimin başı açık, dindarım ama katı değilim' diyor.

Sabri Erbakan, Erbakan'ın Milli Görüş çizgisi için de şu ifadeleri kullanıyor:

'Onun bir bilim adamı olmasını ve memleketi için çalıştığını biliyorduk. Aile olarak arkasındaydık, hiç kimseye laf ettirmezdik. İslami bir çizgisi olmasaydı Erbakan ailesi merkez sağda olurdu.'

ERDOĞAN TEKLİF ETTİ AMA...

AK Parti kurulurken Başbakan Erdoğan'ın kendisine vekillik teklif ettiğini ancak Erbakan'ı üzmemek için bu teklifi reddettiğini söyleyen Sabri Erbakan, Türkiye Değişim Hareketi'ne nasıl katıldığına ilişkin bir soruya şöyle cevap verdi:

'Müsteşarken İller Bankası bana bağlıydı, belediye başkanlarıyla yakın çalışırdım. Sarıgül de belediyeyle ilgili sorunları olduğunda Ankara'ya gelir, mutlaka uğrardı. Emekli olunca kıymete bindim siyasette. Sayın Cindoruk, Abdullatif Şener ve Numan Kurtulmuş'la da görüştük. Ancak Numan Bey'le yaptığım görüşmelerde bazı sıkıntılar hissettim. Yola Sarıgül'le devam etmeye karar verdim. Türkiye Değişim Hareketi'nin kuruluşunda birlikte hareket ettik.

SARIGÜL ERBAKAN'DAN İZİN ALDI

Mustafa Bey'in çok renkli bir kişiliği vardı. "Hocam müsaadeniz varsa ben Sabri Bey ile çalışmak istiyorum" diyerek amcamdan izin aldı! O da 'Hayırlı olsun' dedi. '

SARIGÜL ÖNCE NAMAZINI KILAR SONRA İŞİNE BAŞLAR

Sabri Erbakan, amcası Erbakan'ın bu sözü yürekten mi söylediği sorusuna da, 'Amcam çok samimi bir insandı. Görüşü belliydi belliydi ama dayatmacı değildi. "Orada da siyaset yapabilirsin, o da memleketin evladı'' dedi. Sarıgül manevi değerlere önem verdiği için onunla beraber oldum. Sayın Sarıgül saat 5'te kalkıp namazını kılar, sonra işine başlar. Ramazan'da orucumuzu tutarız. Beraber olduğumuz zamanlarda öğün namazlarını kılarız. Kendisinin manevi değerleri çok fazladır.' cevabını verdi.