BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Gürcistanlı Müslümanların minare zaferi

Gürcistan'da yıkılan minare müslümanların açtığı dava sonucu yeniden dikildi.

Abone ol

Gürcistan'da daha önce yetkililer tarafından sökülen minare Müslümanların direniş ve mücadelesi sonucunda yerine dikildi. Papazlar bu işe öfkelenirken, Müslümanlar hukuk mücadelesini de kazandı.

TRT Türk'ün haberine göre Gürcistan'ın güneybatısındaki Samtshe-Cavaheti bölgesine bağlı Adigeni belediyesinde bulunan Çela köyü camiinin minaresinin yetkililer tarafından zorla sökülerek götürülmesi olayı, Gürcistan Müslümanları tarafında büyük bir tepkiyle karşılanmıştı. Minarenin sökülmesi sonrası Batum şehrinde Ilia Chavchavadze Meydanı önünde toplanan yüzlerce kişi “Minare için özgürlük” sloganları atarak yürümüşlerdi.

Musab Demir'in bölgeden bildirdiğine göre, Çela köyünün bağlı olduğu Adigen il yerel yönetiminin  minarenin önceki yerine konulması, iade edilmesi kararını vermesi üzerine minare Çela köyüne getirilerek eski yerine konuldu. Müslüman Gürcü halkının ciddi mücadelesi sonucu yapılan yanlıştan da böylece dönülmüş oldu.

PAPAZLAR KIZDI, MÜSLÜMANLAR BERAAT ETTİ

Demir, "Minarenin tekrardan yerine konulmasına tahammül edemeyen bir grup papaz Çela köyüne gelerek minarenin tekrardan yerine konulmasını protesto ettiler. Tepkilerini dua etme suretinde gösterdiler. Polis de olay yerine gelerek köy halkı ve gelen papazlar arasında olay çıkmaması için önlemler aldı. Ayrıca ilk minare sökülmesi esnasında sökülmesine mani olmaya çalışan Müslümanlar hakkında açılan dava da neticelendi. Beraat kararı çıktı." dedi.