BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Amerikan hükümeti korsanın kralı çıktı!

Torrent sitelerine komando operasyonları düzenleyen Amerikan hükümeti meğer korsanın kralıymış!

Abone ol

Korsan yazılımın önlenmesi için torrent sitelerinin sahiplerini ağır makineli tüfeklerle donanmış SWAT timlerini Black Hawk helikopterlerinden sarkıtarak anti-terör operasyonu kıvamında saldırılarla tutuklayan ABD'de, traji-komik bir gerçek ortaya çıktı.

AMERİKAN HÜKÜMETİ LİSANSSIZ YAZILIM KULLANIYOR

Kurumsal müşterileri için lojistik yazılımları üreten bir firma yaptığı tetkiklerde, ABD hükümet kurumlarında, 9.000 bilgisayarda ve 93 sunucuda, ona ait özel yazılımların yasa dışı olarak, lisanssız şekilde kullanıldığını tespit etti. Üstelik bu yazılımların neredeyse on yıldır devlet kurumlarında lisanssız olarak kullanıldığını da ispatlayan firma, ABD hükumetinin firmaya 225 milyon dolarlık zarar verdiğini öne sürerek dava açtı.

SUÇLAMALARI KABUL ETTİ, ANLAŞMA ÖNERDİ

ChipOnline sitesinden Cem Şancı'nın haberine göre hükümet avukatları ise firmanın suçlamalarını kabul ederek, lisanssız yazılım kullanıldığını onayladı ve firmaya anlaşmak için 50 milyon dolarlık tazminat önerdi. Firmanın teklif edilen tazminatı kabul ettiği belirtiliyor. Ayrıca bundan sonrası için devletin yazılımları kullanabilmesi için lisans ücreti ödeyeceğini de göz önüne alırsak, firmanın kısa sürede büyük bir servet elde edeceğini tahmin etmek zor değil.

Fakat bundan sonra torrent sitelerinin sahiplerine özel komando birlikleri ile operasyon düzenlemeye kalkışacak ABD'nin karşısına kendi yaptığı bu uygulamanın sürekli çıkarılacağı ve uluslararası alanda alay konusu olacağı kesin.