BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ataşehir'de Kadına Yönelik Şiddet protesto edildi

BDP 1. Bölge kadın meclisleri, kadına yönelik şiddeti, yürüyüş yaparak protesto etti.

Abone ol

Sakine’lerle doğduk, Berivan’larla büyüdük, Zilan’larla özgürleşeceğiz diyen BDP’ liler ilçe binasının önünde başlayan yürüyüş, AK Parti Ataşehir ilçe binasının önünde yapılan konuşmalarla olaysız sona erdi.

Yürüyüş sırasında çeşitli döviz ve üzerinde öldürülen kadın resimlerinin bulunduğu tabutu taşıyan kadınlar; sık sık “kadına uzanan eller kırılsın” “erkek vuruyor devlet koruyor”, “kadınız anayız barıştan yanayız”, “yaşasın kadın dayanışması”, “devlet elini bedenimden çek”, “yaşasın Rojava kadın devrimi” “jın jiyan azadi”, “susma sustukça sıra sana gelecek”sloganlarıyla tepkilerini dile getirdiler.

Yaklaşık bir kilometre yol yürüyen kadınlar AK Parti binasının önüne gelerek tabutu bıraktılar. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı AK Parti binasının önünde sloganlar eşliğinde konuşan Ataşehir BDP eş başkanı Nuray Candan; “Kadınlar hayatın her alanında, erkek egemenliğinin baskısı altında şiddete maruz kalıyor. Devlet mağdurları değil, saldırganları koruyan bir politika izliyor. Bu politikalar şiddetin her gün biraz daha artmasına vesile oluyor. Erkek vuruyor, devlet koruyor. Biz kadınlar olarak bedenlerimize yapılan bu tür saldırılara karşı örgütlenerek direneceğiz” dedi.

BDP il eş başkanı Arife Çınar ve İl Kadın Meclisi sorumlusu Semra Demir yaptıkları konuşmalarda özetle şunları söylediler. “ Kadına yönelik şiddetle mücadele gününde başta kadına cinsiyetçi bakış olmak üzere her türlü eşitsizliğe ve toplumsal şiddete karşı isyandayız. AK Parti hükümetinin izlediği politikalar kadını modern köle haline getirmiş ve mevcut haklarından mahrum bırakmıştır. Kadınlar; fiziksel ve ideolojik olarak hayatın her alanında baskı altında ve kötü muameleye maruz kalıyor. Bu bir insanlık suçudur. Erkek egemenliği mantığının destek gördüğü bu düzene karşı dayanışmamızı sıklaştırarak, örgütlü bir şekilde sokaklarda hakkımızı arayacağız ve mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz kadınlar olarak da bu etkinliklerle alanlarda olacağız” dediler.