BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.409,24
HABER /  MEDYA

Cemaat üzerinden hükümeti düşürme planı

Yeni Akit yazarları AK Parti- Cemaat kavgasını Gezi'ye bağladılar. Hasan Karakaya'nın iddiasına göre, bu Gezi'nin ikinci adımı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Cemaat-AK Parti arasındaki dershane savaşı meydan muharebesine dönünce Yeni Akit ön saflara geçti.

Cemaate ağır ithamlarla saldıran Yeni Akit yazarları, birbirinden çılgın komplo iddiaları da ortaya atıyorlar. Bugün Hasan Karakaya'dan gelen iddia bunun en çarpıcı örneği oldu.

GEZİ-CEMAAT ELELE

Karakaya'nın iddiasına göre Cemaat, Gezi olaylarına tam destek verdi. Bu Erdoğan'ı yıkma operasyonunun birinci aşamasıydı. Şimdi de Geziciler, Cemaate destek veriyor. İddiasına göre Erdoğan'ı devirme operasyonunda Cemaat-Geziciler elele ikinci aşamaya geçtiler.

İSRAİL OPERASYONU

Akit'in ağır ismi Karakaya'nın iddiasına göre 'mesele dershane' değil. Cemaatin savaş ilanının daha derininde başka sebepler olduğunu öne süren Karakaya, ""Gülen Grubu'nun gözde yazarları" tarafından da "itiraf" edildiği gibi; mesele "dershane" değil, "Hükümet'in İsrail, AB ve Mısır politikaları aleyhine tavır"dır..." ithamında bulundu.

İŞTE AKİT YAZARINDAN ÇILGIN TEORİLER;

"Herkes biliyordu ki; "Hükümet ve Gülen Grubu arasındaki kavga"nın görünen yüzünde "dershaneler" olsa da, meselenin altında "daha derin sebepler" vardır!.. "Gülen Grubu'nun gözde yazarları" tarafından da "itiraf" edildiği gibi; mesele "dershane" değil, "Hükümet'in İsrail, AB ve Mısır politikaları aleyhine tavır"dır...

İtiraf edildiği üzre; Gülen Grubu, "Hükümet'in İsrail aleyhtarı bir politika izlemesinden rahatsız"dır... Aynı şekilde, "Hükümet'in AB'ye girme çabalarında gevşeklik göstermesi de Gülen Grubu'nu rahatsız etmekte"dir. Hükümet'in, Mısır'da; "Darbeci Sisi'den yana değil de, Mısır'ın halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'den yana tavır koyması" da, Gülen Grubu'nun hoşuna gitmemiştir!..

KAVGANIN ASIL SEBEBİ : İSRAİL, AB, MISIR

Lütfen dikkat; Bu "itiraflar, herhangi bir "gazeteci" veya "yorumcu" tarafından değil, "Gülen Grubu'nun gözde yazarları" tarafından Today's Zaman'da dile getirilmiştir... Bu da göstermiştir ki, "dershane" meselesi, sadece bir "kılıftır ve "kavganın görünen yüzü"dür. Kavganın asıl sebebi "İsrail'dir, "AB"dir, "Mısır"dır!..

CEMAAT HÜKÜMETİ BİTİRMEK İSTİYOR

İşin içinde "İsrail, AB ve Mısır" varsa ve masaya yatırılan "Hükümet'in dış politikası" ise, o zaman sormak gerekmez mi; "Hükümet mi Gülen Grubu'nu bitirmek istiyor, yoksa Gülen Grubu mu Hükümet'i bitirmeye çalışıyor?" Kamuoyu merak ediyor; "Hocaefendi, Gezi provokasyonu esnasında tam 11 açıklama yaparak, Gezi eylemcilerine hak veren ifadeler kullanmıştı...

GEZİCİLER-HOCAEFENDİ ELELE

Dershane tartışmasının başlamasıyla birlikte de, Gezi eylemlerinde rol alanların çoğu, Gülen Grubu'na destek vermeye başladı... Dün; Hocaefendi Gezi'cilere destek veriyordu, bugün ise Gezi'ciler, Hocaefendi'ye destek veriyorlar.

Ortaya; Gezi'ciler ve Hocaefendi el ele gibi bir görüntü çıktı... Gerçekten Gezi'ciler ile Cemaat el ele mi?" İnsanlar merak ediyor; "Dershane tartışması" acaba "Gezi kalkışması'nın bir "devamı" mı?..

"Gezi kalkışması" ile "Hükümeti düşürme" amaçlarına ulaşamayan "mahfir'ler ve "loca"lar, şimdi "Hoca" üzerinden mi "Hükümet'i düşürmeye" çalışıyorlar?
Bu "soru"lar artık yüksek sesle dile getirilmeye başlandığına göre, bize düşen söz şu olur: "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz!"