BIST 9.767
DOLAR 32,59
EURO 35,02
ALTIN 2.457,43
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google ile ücretsiz konuşma dönemi!

Google, farklı hizmet ve servislerine bir yenisini daha ekleyerek ücretsiz konuşmayı mümkün kıldığı bir servisini kullanıcılarına sundu.

Abone ol

Yurtdışından birinin oldukça pahalı olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. İnternetin ilerlemesi ve iletişim bazlı mobil uygulamaların gün geçtikçe artmasının yanında görünen o ki Google ’da insanoğlunun bu ihtiyacına sessiz kalamamış.

Amerikalı kullanıcılar için başlatılan bu servis, Google+, Hangouts ve Gmail üzerinden uluslararası ücretsiz konuşma imkânı sunarken 1 dakikalık bir kısıtlama karşımıza çıkıyor. Google ‘ın sunduğu bu serviste az önce bahsettiğim gibi ilk 60 saniye gönül rahatlığı ile içerisinde Türkiye’nin de aralarında olduğu 25 ülkedeki kişilerle iletişim kurmanız mümkün ancak 60 saniye bittikten sonra cüzi de olsa bir servis ücretine tabi tutuluyor.

Sürpriz faturalardan sıkılmış uluslararası görüşme yapan kullanıcılar için cazip bir fırsat olan bu yeni servis ön ödemeli çalışıyor ve sistem siz konuşmadan önce hesabınıza para yüklemeniz konusunda sizi uyarıyor. Servisin Amerika’da başlaması sistemin işleyişini ve aksaklıkların giderilmesi yönünde güzel bir başlangıç ve şimdiden müjdeleyebilirim ki çok yakında Türkiye’den de kullanım başlayacak…

Google’ın yatırımları tabi ki bununla sınırlı değil. Google’ın 542 milyon dolarlık yatırımı ile hayata geçirdiği sanal gerçeklik projesine ait görüntüleri