BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Facebook, Google ve Apple ‘a rakip oluyor

Facebook hayata geçireceği bir uygulama ile Google ve Apple’a rakip olmayı planlıyor….

Abone ol

Bildiğiniz üzere Apple HealthKit ile sağlık uygulamaları konusunda ciddi bir adım attı ve bu konu üzerine yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Hatta şirketin ileri gelenlerinin ve Tim Cook ’un sağlık uygulamaları sektöründe dev projelere sahip olduğunu biliyoruz. Bunların başında hastalık ve tedavi datalarının iCloud üzerinde toplanması, acil durumlarda ve doktor muayenelerinde kolaylıkla hastaneye ve doktora bu bilgilerin sunulması bulunuyor. Bu gibi birçok proje içinApple ‘ın büyük yatırımlar yapmaya başladığını da biliyoruz. Sadece Apple değil Google ‘da böyle bir sağlık uygulaması için ciddi çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu iki dev şirketin artık ciddi bir rakibi daha olacak.

Sağlık sektörünün ve sağlık uygulamalarının önem kazanacağını ve ciddi kar getireceğini düşünen Facebook, bu sektöre giriş yapmak için kolları sıvadı. Hatta iddialara göre Facebook bu muhtemel uygulama üzerinde çalışacak ekibi belirledi ve bu ekip çalışmalara başladı. Hem karını arttırmak hem de rakipleriyle farklı sektörlerde de yarışmak isteyen Facebook’un nasıl işlevlere sahip bir sağlık uygulaması ile karşımıza geleceği henüz bilinmiyor.

Dünya’nın en büyük üç şirketinin bu sektörde gelecek olduğunu düşünmesi ise kesinlikle tesadüf sayılamaz.

Facebook’un çalıntı çıkan ve büyük ses getiren o uygulamasını