BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.439,17
HABER /  GÜNCEL

KCK'nın Kürt yurtseveri dediği isim

Çözüm süreci resmen olmasa da fiilen çökmüş gibi. Şırnak Valiliği'nin açıklamasına KCK'dan sert tepki geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- KCK'nın 'Kürt yurtseveri' olarak duyurduğu Salih Yiğit'in 4 Kasım 2013’te Silopi Adliyesi binasına el bombalı saldırı olayının firari şüphelilerinden olduğu açıklandı.

Çözüm sürecinde aylarca eser bahar havası yerini kış aylarına bıraktı. KCK'nın son dönemdeki açıklamaları son derece sert ve gerilimi tırmandırıcı.

Çözüm sürecinde kimin nerede ve nasıl durduğu tarafların birbirlerine baktığını anlama adına Silopi'de önceki gün 1 kişinin hayatını kaybettiği olaylara bakmak yeterli.

Silopi'deki yasadışı gösterilerde hayatını kaybeden Salih Yiğit'in ardından KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı'ndan "Her saldırı daha radikal ve daha görkemli serhıldanlarla karşılanacaktır." açıklaması geldi.

KCK, Salih Yiğit'i "Kürt yurtsever" olarak tanımlıyor ama Şırnak Valiliği ise bambaşka bir profil çizdi.  Valilik olayla ilgili açıklamasında "Ölen şahsın, PKK/KCK terör örgütü adına faaliyette bulunmasından dolayı bir çok sefer adli işlem yapılan ve halen 4 Kasım 2013’te Silopi Adliyesi binasına el bombalı saldırı olayının firari şüphelilerinden ve Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2014/39 sayılı kararı ile ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan aranan S.Y olduğu tespit edilmiştir.” denildi.