BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,98
ALTIN 2.430,89
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Yürüyüşte Atatürk posteri yasak mı?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya Cumhuriyet yürüyüşünde Atatürk posteri olmamasının nedenini sordu.

Abone ol

28 Ekim’de Kocaeli’nde Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlendi, yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tek bir posteri bile yer almadı.

Türkkan da konuyu TBMM gündemine taşıdı. Lütfü Türkkan konunun muhatabı İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Yürüyüşte ön saflarda AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın yer aldığını önergesinde belirten Türkkan, Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tek bir posterinin yer almadığını vurguladı.

VALİLİK VE BELEDİYE ÇALIŞANLARINA YÜRÜYÜŞ İÇİN TEBLİĞ Mİ GÖNDERİLDİ?

Bakan Ala’ya İzmit’te Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü’nün neden 28 Ekim 2014 tarihinde yapıldığını soran Türkkan, Kocaeli genelinde görev yapan valilik ve belediye çalışanlarına bu yürüyüşe katılmaları yönünde bir tebliğ gönderilip gönderilmediğini sordu.

Yürüyüşte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir tane bile posterinin olmaması size göre tesadüf mü sorusuna da yanıt isteyen MHP’li vekil, Bakan’dan yürüyüşe katılanlara yanlarına Atatürk posteri almamaları konusunda uyarı yapılıp yapılmadığını da sordu.

KOCAELİ’NDEKİ YÜRÜYÜŞLERDE ATATÜRK POSTERİ TAŞIMAK YASAK MI?

İçişleri Bakanı’na Kocaeli genelinde yasalar çerçevesinde yapılan açık hava toplantıları ve yürüyüşlerde Atatürk posteri taşımak yasak mı diye de soran Türkkan, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “Cumhuriyet Yürüyüşü”nde tek bir Atatürk posteri olmaması hakkında herhangi bir işlem yapılacak mı sorusunu da yöneltti.

İşte Türkkan’ın önergedeki açıklama ve soruları

28 Ekim 2014 günü Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “Cumhuriyet Yürüyüşü” AKP propagandasına dönmüştür. Yürüyüşte ön saflarda AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan yer almıştır. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı cumhuriyet yürüyüşünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tek bir posteri yer almamıştır.

Bu nedenle;

1-Kocaeli’nin merkez ilçesi İzmit’te Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Cumhuriyet Yürüyüşü” neden 28 Ekim 2014 tarihinde yapılmıştır?

2-Kocaeli genelinde görev yapan valilik ve belediye çalışanlarına bu yürüyüşe katılmaları yönünde bir tebliğ olmuş mudur?

3-Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 91. yıl dönümü nedeniyle yapılan “Cumhuriyet Yürüyüşü”nde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir tane bile posterinin olmaması size göre tesadüf müdür?

4-Yürüyüşe katılanlara yanlarına Atatürk posteri almamaları konusunda uyarı yapılmış mıdır?

5-Yürüyüşün başladığı yerde güvenlik noktası kurulmuş mudur? Eğer kurulduysa bu noktada arama yapan polisler Atatürk posterlerine el koymuş mudur?

6-Kocaeli genelinde yasalar çerçevesinde yapılan açık hava toplantıları ve yürüyüşlerde Atatürk posteri taşımak yasak mıdır?

7-Bakanlığınıza bağlı Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “Cumhuriyet Yürüyüşü”nde tek bir Atatürk posteri olmaması hakkında soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?