BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Egsoz kirliliğine karşı sıkı denetim

Büyükşehir, İl Çevre Müdürlüğü ve Trafik Şube Müdürlüğü Bursa'da egsoz kirliliğini önlemek için denetimlerini sıklaştırdı.

Abone ol

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, İl Çevre Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendirerek toplu taşıma araçlarının egzoz emisyon denetimlerini sıklaştırdı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü'nün Derebahçe ve Siteler Hareket Amirliğinde bulunan özel halk otobüsü ve belediye otobüslerinin egzoz emisyon denetimlerini yaptılar.

Bu tür uygulamaların sıklaşacağını ifade eden yetkililer, özellikle özel halk otobüsü şoförlerini uyararak araçlarında yanmış motor yağı kullanmamaları ve bunu yaptıkları takdirde egzoz emisyon testinden başarıyla geçemeyeceklerini söylediler.

YANMIŞ MOTOR YAĞI CİDDİ TEHLİKE YARATIYOR

Otobüslerde kullandıkları yanmış motor yağının ciddi boyutlarda hava kirliliğine sebep olduğunu ve kent içinde de rahatsızlık verecek dumana ve kokuya sebep olduğunu dile getiren yetkililer, kurallara uymayıp hava kirliliğine sebep olan sürücülerde cezai işlem uygulayacaklarını ifade etti.

Yapılan denetimlerde belediyeye ait otobüslerin kurallara uyduğu gözlemlenirken bazı özel halk otobüslerinin emisyon testinden geçemediği gözlendi.

300 TL PARA CEZASI KESİLİYOR

Egzoz emisyon testinden geçemeyen ve hava kirliliğine sebep olduğu tespit edilen araçların sahiplerine cezai işlem uygulandı. Derebahçe ve Siteler hareket amirliğinde gerçekleştirilen denetimlerde 19 araca egzoz kontrolü yapılırken kurallara uymayan sürücülere bin 300 TL para cezası uygulandı.