BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Beşir Atalay'a göre 'derin CHP' var!

CHP'nin 'türbanı çözeriz' vaadi eleştirilerin odağı oldu!.. Erdoğan'ın ardından Beşir Atalay da Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER / Kemal Kılıçdaroğlu meydanlarda 'türbanı biz çözeriz' diyor, AK Parti kanadından Kılıçdaroğlu'na eleştiriler peş peşe geliyor!

Başbakan Erdoğan'ın ardından şimdi de İçişleri Bakanı Beşir Atalay,  CHP'nin türban sorununa çözüm bulamayacağını ifade etti. Bu sorunu zamanında Deniz Baykal'ın da çözmek istediğini ancak bir sonuca ulaşamadığını, Kılıçdaroğlu'nun da tüm çabalarının boşa çıkacağını belirten Atalay, 'CHP statükonun en köklü partisidir' dedi ve ekledi;

"Ben doğrusu bunları, bu halk oylaması ortamının söylemleri olarak görüyorum. CHP'nin bir geleneği var. Statükoyu koruyan bir geleneği var. CHP değişmez, statükonun en köklü partisidir. Bunu istese de Kılıçdaroğlu değiştiremez. O iki maddeyi Anayasa Mahkemesi'ne götüren CHP'ydi. Şimdi bunu nasıl söylüyorlar? CHP yine Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesini istemeyen ve onu Anayasa Mahkemesini'ne götüren bir parti. CHP millete gitmekten korkar, sürekli Anayasa Mahkemesi'ne gider. Ben Kılıçdaroğlu'nun o beyanlarını, halk oylaması içinde söylenmiş sözler olarak görüyorum. Keşke uyum sağlasalar da iş birliği yapsak"

PARTİ FARKI OLMADAN GÜVENLİK SAĞLIYORUZ

Kılıçdaroğlu'na Bingöl'de yapılan protestoya da değinen Atalay, İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik konusunda genelgesi olduğunu belirterek, AK Parti'nin böyle protestolara karşı çıktığını vurguladı; 

"Bingöl'ün ayrıntısıyla ilgili farklı görüşler var. Hiç bir siyasi parti liderinin gittiği yerde protestoya katılmayız. AK Parti içinde öyle protestocular yoktur. Parti farkı olmadan gerekli güvenliği sağlıyoruz. Halk oylamasının olduğu gün de güvenliğimiz üst sıralarda olacak, vatandaşlarımız bu konuda rahat olsun. Ayrıca Bingöl meselesini de ben biraz daha değerlendireceğim. Biliyorsunuz Saadet Partisi iftarında da oldu. Onu da biz sorguluyoruz."

İŞTE ATALAY'IN REFERANDUMDA OY BEKLENTİSİ

Referandumda çıkacak oy oranı için vatandaşın basiretine güvendiğini anlatan Atalay, BDP'nin boykotunun tutmayacağını belirterek beklediği oy oranına da açıkladı:

"Bu paket çok değerli, türkiyeyi büyetecek. Demokrasi standardını yükseltecek. Her maddesi çok önemli, iyice bir incelensin. Bu çerçevede milletimizi basiretli görüyorum. Yüzde 60'ın biraz üzerinde bir oy bekliyorum. Sonuçta bu olacak. Boykotun falan da tutacağına inanmıyorum."

SINIRA ÖZEL BİRLİK

Sınıra özel birlik konusunda iki unsur olduğunu ve bu nedenle yanlış anlaşıldıklarını ifade eden Atalay, "Şuandaki gündeme olan sınırda daha profosyonel kişilerin görev yapması. Daha uzman personel, yani yeni yapı o... Bizim söylediğimiz karıştırılıyor" dedi.