BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,87
ALTIN 2.433,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çöp evden 70 yıllık bozuk para çıktı

80 yaşındaki bir kişinin evinden 10 kamyon çöp çıktı. Evden 100 yıllık silah, 70 yıllık bozuk para çıkması dikkat çekti.

Abone ol

Bursa'da 80 yaşındaki adamın evinden 10 kamyon çöp çıktı. 20 kişinin 2 gün boyunca güçlükle temizlediği çöp evden 100 yıllık tarihi silah, 70 yıllık bozuk paralar ve 20 yıllık milli piyango bileti çıkması dikkat çekti.

Merkez Osmangazi ilçesi Mollafenari Mahallesi sakinleri, sürekli başka yerlerden çöp toplayarak evine getiren Ahmet Altay'ın mahalleden çıkarılması için muhtarlığa başvuru yaptı.

MAHALLELİ İMZA TOPLADI

Muhtar, yaşlı adamı eve çöp getirmemesi konusunda uyardı ancak Altay mahallelinin dediğine kulak asmadı. Yaşlı adamla baş edemeyen mahalle sakinleri, çareyi imza toplayarak Altay'ı evden çıkarmakta buldu.

Bu sebeple vatandaşlar, 50 hane halkının imzasını toplayarak Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne başvurdu. Zabıta, eve çöp getiren ve mahallede kötü kokuların oluşmasına sebep olan yaşlı adamı savcılığa şikayet etti.

MAHKEME KARARIYLA TEMİZLİK

Mahkeme ise, 6 ay sonra mahalle sakinlerinin dilekçesini inceleyip evin temizlenmesine karar verdi.

Mahalle sakinlerinden Ali Özyaş, Altay'ı defalarca uyardıklarını belirterek, "Eve sürekli bir yerlerden çöp getiriyor. Bütün odalar çöp dolu. Bu yüzden mahalleyi fareler bastı. Şimdi belediye ekipleri bu evi temizliyor ancak 3 gün sonra yaşlı adam yine bu eve gelecek ve buralardan çöp toplayacak" dedi.

Öte yandan, 20 temizlik görevlisi evden toplam 10 kamyon çöp çıkardı. Evin içinde 2002 yılına ait bir milli piyango bileti, 1940 yılına ait madeni paraların olması dikkat çekti. Evde 1 adet de tarihi silah bulundu. Silah, zabıta ekipleri tarafından koruma altına alındı.