BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.438,97
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Diyarbakır'da Kürtçe savunmaya ret

Diyarbakır'da görülen KCK davasında, sanıkların Kürtçe savunma talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK ile ilgili davanın bugünkü duruşması başladı. Sanıkların Kürtçe savunma talebi, mahkeme tarafından reddedilirken, iddianamenin de özetlenerek okunmasına hükmedildi.


Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma öncesi, tutuklu sanıkların adliyeye getirilişi sırasında yol güzergahında ve adliye binası çevresinde polis yoğun güvenlik önlemleri aldı. Duruşmayı izlemek üzere aralarında avukat, gazeteci, sanık yakınları ile yurt dışından gelenlerin de bulunduğu kişiler üst araması yapılarak içeri alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, 103'ü tutuklu 151 sanık hakkında ''devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma', ''terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma'', ''terör örgütüne yardım ve yataklık etme'' suçlarından 15 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları isteniyor.


KCK sanıklarına destek için İtalyan bir grup da adliye önüne geldi. Türkçe, Kürtçe ve İtalyanca "Herkese Özgürlük" yazılı pankart ile boy gösteren grup, KCK sanıklarının derhal bırakılması gerektiğini ileri sürdü.
BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel de barış istediklerini söyleyerek, "Kürtlerin anadil hakkı verilmeli. Demokratik özerklik gibi hak ve özgürlükler herkese tanınmalı. Bu arkadaşlarımız bu düşüncelerinden dolayı yargılanıyor. Barış meselesi karşılıklı irade ile olacak." açıklamasında bulundu.