BIST 9.916
DOLAR 32,30
EURO 34,58
ALTIN 2.441,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bartın'ın simgesi çilek olacak

Bartın belediyesi tarafından, Bartın Çileğini kentin girişinde belirli noktalara "Amblem" olarak koyacak.

Abone ol

Bartın'ın tanıtımı konusunda çeşitli projeler hazırlayan Bartın belediyesi tarafından, Bartın Çileğini kentin girişinde belirli noktalara "Amblem" olarak koyacak.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın'ın tanıtımının her anlamda yapılabilmesi için AR-GE çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi. Bartın Çileğinin Bartın'ın tanıtımına katkı sağlaması amacıyla bir proje hazırlandığını belirten Başkan Akın, "Çaycuma'da öküz arabası ve köylü kadınlarını simge olarak kullanmış. Bartın'ın simgeleyen bir anıtımız vardı. Biz yeni bir şeyler hazırlıyoruz. Bartın Çileği konusunda arkadaşlarımız kentin girişine kenti simgeleyecek olan çilek ile ilgili olarak çalışmalar yapıyor. Bartın yemeklerinin sunulduğu yer yok. Yalıda bunları düşünüyoruz. Evlerimizde bile yöresel yemeklerimizi yapmayı unuttuk. Tel kırma ve el işlerini de orada yaptırmayı düşünüyoruz" dedi.


Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Garajını Sanayi Sitesi'nin içinde bulunan alana kaydırılması durumunda şu an ki garaj yerini Gazhane'ye doğru kaydırmayı amaçladıklarını da söyledi.