BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.433,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bornova'da pazaryeri için yıkım yapıldı

İzmir'de Bornova'nın merkezindeki pazaryeri sorununun çözümü için, belediye ekipleri yoğun bir çalışma sürdürüyor.

Abone ol

Bornova'da katlı otopark yanındaki alanda yapılacak iki katlı pazaryeri için 10 bina yıkıldı. Kamulaştırma çalışma çalışmaları devam eden 10 bina da daha yıkım yapılacağı belirtildi. Katlı otopark yanındaki dokuz bin metrekarelik alanda yapılacak iki katlı pazaryeri için kamulaştırmaları tamamlanan 10 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Bornova merkez pazaryeri toplam 7800 metrekarelik bir alanda inşa edilecek. Bu alanın 4300 metrekarelik bölümü için toplam 24 parselde kamulaştırma yapılacak. Bu parsellerin 20'sinin üzerinde bina bulunuyor. Kalan 10 binanın yıkımı için de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bornova Belediyesi pazaryeri kamulaştırmaları için yaklaşık 6 milyon 285 bin TL ödeyecek.

Çalışmalar tamamlandığında Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'ndeki pazar, katlı otopark yanındaki yerine taşınacak. Merkez Pazar yerinin ilçenin en öncelikli sorunları arasında yer aldığını hatırlatın Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Göreve gelir gelmez bu sorunun çözümü için çalışma başlattık. Yıllardır, haftanın iki günü kurulan pazar sebebiyle oluşan mağduriyetler artık sona erecek. Katlı otopark yanındaki alanda modern iki katlı pazar yerimiz, 2011 yılı yaz aylarında tamamlanmış olacak. Pazaryeri alanında kalan ve kamulaştırmaları tamamlanan binaların yıkımına başladık. Bornova'nın merkezinde yaşayan yurttaşlarımızı çağdaş koşullarda alışveriş yapacakları bir pazaryerine kavuşturacağız" dedi.

Pazaryeriyle ilgili yıllardır hem esnaf, hem bölgede oturan yurttaşların mağdur olduğunu vurgulayan Başkan Sındır şöyle konuştu: "Ben de Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nde kurulan pazardan alışveriş yapıyorum. Yaşananların bizzat şahidiyim. Burası haftanın iki günü pazar sebebiyle trafiğe kapatılıyor, yurttaşlar evlerine girmekte zorlanıyordu. İşleyen trafiğin merkeze gelmesi sebebiyle de bu defa buralarda yoğunluk yaşanıyordu. Ayrıca yangın ve hastalık gibi durumlarda da büyük sıkıntılar çekiliyordu. Artık bunların hepsi son bulacak" Bornova merkezinde pazar yeri meselesinin artık kökten çözüleceğini ifade eden Sındır, "Buranın kamulaştırma bedeli 6 - 6.5 milyon lira civarında. Bunun fonunu oluşturduk. Hemen yapım işine geçeceğiz. İtirazlar olsa da bu dönem süreyi en fazla 1-2 ay uzatabilir. Buna rağmen biz Ekim ayı sonu itibariyle süreci bitirip ihaleye çıkmayı planlıyoruz. 2011 yazına da Bornova halkına yakışır iki katlı çok güzel bir pazaryerini bitirmiş olacağız" diye konuştu.

Tamamlanmasıyla Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi'nde yaşanan trafik karışıklığının da sona ereceğin belirtti. Sındır, Pazar yerinin bodrum katının otopark olarak düşünüldüğünü, burada esnaf ve yurttaşın hijyenik bir ortama kavuşacağını, aynı zamanda esnaf için tek tip önlük gibi uygulamalar da düşündüklerini ifade etti.