BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,87
ALTIN 2.432,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyaman HEM kursları açılıyor

HEM Müdürlüğü, 2010-2011 kurslarını açıyor. HEM Müdürü İdris Zengin, talepler doğrultusunda bu yıl farklı kurslar açılabileceğini duyurdu.

Abone ol

Açılacak olan kurslarda görev alacak usta öğreticileri de belirlendi. Genel müracaatları değerlendiren HEM, 40 branşta görev alacak usta öğreticilerinin isimlerini HEM girişine astı.

Usta öğreticilerin gelen müracaatlarda yapılan incelemelerin ardından belirlendiğini dile getiren HEM Müdürü İdris Zengin, "2010-2011 eğitim öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi kurs çalışmalarında görev almak isteyen geçici ücretli usta öğreticilerinin ilan süresi içerisinde ki müracaatlarını aldık ve bu müracaatları değerlendirdik. Bu yıl kurslarda görev alacak usta öğreticilerimizin başvurularında ki dosyalarını oluşturulan 5 kişilik bir komisyon inceledi. İncelemelerin ardından komisyonumuz tarafından yaklaşık 40 branş kursunda görev alacak usta öğreticileri belirlendi. Bu belirlemelerde herkese hak ettiği sıra verildi" dedi.

Kurs çalışmalarının da devam ettiğini açıklayan HEM Müdürü Zengin, bu yıl farklı kursların açılabileceğini de vurgularken, açılacak olan kursların gelen taleplere göre belirleneceğini ifade etti. Özellikle gençlere ve çocuklara, açılması planlanan 'kurslara katılın' çağrısında bulunan Zengin, gençlere ve çocuklara önem verdiklerini kaydederken, açılacak kurslarla istihdamı arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Zengin, kurs çalışmalarıyla ilgili şöyle konuştu:

"Kurs çalışmalarımızda devam ediyor. Bu çalışmalarda ihtiyaç duyulan kurslara gelen talepleri de göz önüne alıyoruz. Ekim ayı sonu itibariyle kursların büyük birçoğunu başlatmış olacağız. Mesleki Teknik, Sosyal-Kültürel ve Okuma-Yazma kursları kapsamında kursların açılması planlanarak uygulanacaktır. Özellikle okuma-yazma kursları konusunda köy, mezra ve merkez ilköğretim okulları müdürlüklerimizle de işbirliği yapılarak okuma-yazma kursları açarak, okuma-yazma bilmeyen kalmamasını sağlamayı hedefliyoruz. 2009-2010 eğitim öğretim yılında il merkezinde Halk Eğitim Merkezi 484 kurs açmış ve bu kurslara 7 bin 751 kursiyer katılmıştır. Kursiyerlerden yaklaşık 4 bini sertifikasına kavuştu. 2010-2011 yılında talep olduğu taktirde hedefimiz kurs ve kursiyer sayısını bir önceki yıla göre daha da arttırmak istiyoruz. Halk Eğitim Merkezi olarak geleceğimiz olan gençlerimize ve çocuklarımıza büyük önem veriyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın iyi davranışlar kazanabilmesi, her türlü kötü alışkanlıklardan ve ortamlardan uzak kalması için birçok sportif ve kültürel kurs çalışmaları yapacağız.

Yeniliklere açığız yeter ki insanlara faydalı olalım. Bu yıl farklı kurslarda açabiliriz. Tabii bu kurslara vatandaşlarımızın katılım talepleri de önemli. Eğitim almak isteyen ve meslek sahibi olmak isteyenleri açtığımız kurslarla destekliyoruz. Kurslarımızla aynı zamanda istihdamı artırmayı amaçlıyoruz."

Zengin, kurs çalışmalarında kurum, kuruluşlar, özel firmalar, vakıflar ve sivil toplum örgütleriyle de işbirliği içerisinde olacaklarını söyledi.