BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,97
ALTIN 2.449,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara Kırkpınar'a rakip olacak

Ankaragücü, önümüzdeki yıldan itibaren Ankaragücü Yağlı Güreşleri organizasyonunu düzenleyecek.

Abone ol

Güreşe çok önem veren Ankaragücü Kulübü önümüzdeki yıldan itibaren ''Ankaragücü Yağlı Güreşleri'' adı altında büyük bir organizasyon gerçekleştirecek. Gelecek Mayıs ayında düzenlenecek organizasyonun gelenekselleşmesi hedefleniyor.

Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek, Türkiye'de Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri gibi dünyanın önde gelen güreş organizasyonlarının düzenlendiğini belirterek, Ankaragücü Yağlı Güreşleri'nin Türk güreşine çok şey katacağına inanıyoruz. Başkentli sporseverler, önümüzdeki yıl birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne olacak Ankaragücü Yağlı Güreşleri'nde önemli güreşçileri izleme fırsatı yakalayacak. Böyle bir organizasyona imza atacağımız için şimdiden çok heyecanlıyız'' dedi.

"GÜREŞ ATA SPORUMUZ"

Gelecek yıl güreşte büyük atılımlar yapacaklarını kaydeden Ahmet Gökçek, ''Güreş bizim ata sporumuz. Dolayısıyla Türk insanı için çok önemli. Bu spor branşını Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde de büyük bir ilgiyle takip ettim. Kulübümüzün güreş branşını en yakın zamanda açacağız. Ankara güreşte önemli sporcular yetiştiriyor. Bizler de altyapılardan bir çok sporcuyu Türk sporuna kazandıracağız" dedi.

HER BRANŞA YATIRIM

Ankaragücü Kulübü olarak sadece futbola değil bir çok spor branşına yatırım yaptıklarını kaydeden Ahmet Gökçek, sözlerini şöyle tamamladı:
''Bayan voleybolunda çok kaliteli oyunculardan oluşan bir kadro kurduk. Sporcularımızın Aroma Bayanlar Birinci Ligi'nde önemli başarılara imza atacağına inanıyorum. Şu anda faal durumda olan 7 spor branşımız var. Her branşta Türkiye'nin ve dünyanın tanıdığı önemli sporcularımızı bünyemizde barındırıyoruz.''