BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,81
ALTIN 2.425,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çankaya'ya yakışır bir merkez geliyor

Çankaya Belediyesi, Ulvi Cemal Erkin Sanat Merkezi için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Abone ol

Çankaya Belediyesi Başkanlık Hizmet Binası, Sanat Merkezi ve ‘Ulvi Cemal Erkin Konser Salonu Ulusal Mimari Proje Yarışması’na başvurular sona erdi.

Çankaya Belediyesi Başkanlık Hizmet Binası, Sanat Merkezi ve Ulvi Cemal Erkin Konser Salonu Ulusal Mimari Proje Yarışması’nın sonuçları 1 Kasım 2010 tarihinde açıklanacak.

Çankaya Belediyesi tarafından serbest, ulusal ve tek kademeli olarak başlatılan proje yarışmasına 46 yarışmacı başvurdu.
Sonuçlar, 20 Ekim 2010 tarihinde başlayacak olan ‘Jüri Değerlendirme Toplantıları’nın ardından 1 Kasım 2010 tarihinde açıklanacak.

MERKEZİN ADI ‘ULVİ CEMAL ERKİN’

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, gelişme planında ‘Belediye Hizmet Alanı’ olarak belirlenen alanı, kentin ve kurumun gelişen yapısına ve artan ihtiyaçlarına çözüm üretmek amacıyla bir kültür merkezi olarak değerlendireceklerini dile getirdi.

Tanık, “Ankara’nın kültür ve sanat yaşamına katkıda bulunmak üzere inşa edilecek olan ve bünyesinde 2000 kişilik konser salonu, 500 kişilik tiyatro ve küçük salonu, etkinlik merkezi, prova salonları, sergi salonu, halka açık hobi ve sanat atölyeleri ve derslikler, medya ve müzik kütüphanesi, sivil toplum örgütleri temsilcilik mekanları, Çankaya belediye başkanlığı hizmet alanları, Radyo ve TV Çankaya’yı barındıracak olan merkezimizi Çağdaş Türk Müziğinin önemli ismi Ulvi Cemal Erkin’in adıyla taçlandıracağız,” şeklinde konuştu.