BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Cindoruk'tan tartışılacak öneri

Anayasa değişikliği paketine ilişkin tartışmalara DP lideri Hüsamettin Cindoruk yeni bir öneriyle katıldı.

Abone ol

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ''Hükümet anayasa değişikliği talebini seçim sonrasına bırakmalı'' dedi.

Cindoruk, DP Genel Merkezi'nde partisinin Genel İdare Kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, anayasa değişikliğinin, gelişime dönük, halkın ve ülkenin yararına olması halinde yararlı olacağını, bu nedenle anayasa değişikliği konusunu ciddiye aldıklarını belirtti.

Türkiye'nin, kurumlar arasında ihtilafların yaşadığı karmaşık bir dönemden geçtiğini savunan Cindoruk, anayasa değişikliğinin böyle bir döneme denk gelmesinin dikkat çekici olduğunu kaydetti.

Cindoruk, böyle bir ortamda anayasayı değiştirmenin, ''Türkiye'de rejimin tartışıldığı bir ortama ayak basılmasına yol açabileceğini'' ifade etti.

Anayasa değişikliği ve referandum sürecinin oldukça ağır geçen bir süreç olduğuna işaret eden Cindoruk, bu sürecin hem devleti hem de halkı yoracağını söyledi.

Cindoruk, siyasal hayatta büyük tartışmaların yaşanmasına neden olacak bir anayasa değişikliği ve referandum sürecinin hükümeti normal görevlerini yapmakta da sıkıntıya düşüreceğini öne sürerek, ''Hükümet anayasa değişikliği talebini seçim sonrasına bırakmalı'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bu süreçte önemli görevler düştüğünü dile getiren Cindoruk, Gül'ün inisiyatif almasını ve siyasi taraflarla görüşmesini istedi.

Bu arada, DP'nin Prof. Dr. Necdet Basa'ya hazırlattığı anayasa değişikliğine ilişkin rapor da basın mensuplarına dağıtıldı.