BIST 9.996
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.440,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çorum kalesine 'oh' çektirecek ödenek

Bakımsızlıktan yıkılma noktasına gelen Çorum Kalesi'ni kurtaracak ödenek sonunda geldi.

Abone ol

Çorum Kalesi'nin kamulaştırılması için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından karşılanacak ödenek Ziraat Bankası'na aktarıldı.

Çorum'un geleceğine şekil verecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yer alan Kale projesinde önemli bir adım daha atıldı. Kale içindeki 48 gayrimenkul sahibine ödenecek olan 1 milyon 279 bin TL'lik kıymet takdir bedelleri Ziraat Bankası'na aktarıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kale içi Kentsel Yenileme Projesi kapsamında Çorum Belediyesi ve TOKİ tarafından yapılan protokol gereği Çorum Kalesi içerisindeki gayrimenkul sahibi kişilere ödenmesi gereken bedellerin tamamının Ziraat Bankası'na yatırıldığını söyledi.

Başkan Külcü, "Çorum Belediyesi tarafından yapılması gerekli olan kamulaştırma işlemi tapu devir teslimi bitiminde gerçekleştirilecek. Yıkım işlemlerinin de bitmesiyle vatandaşların gayrimenkullerine biçilen kıymet takdir bedelleri ödenecek." dedi.

Çorum Kalesi'nin mevcut durumu ile kente yakışmayan bir görüntü içerisinde olduğunu hatırlatan Külcü, yapılacak olan proje ile kalenin yeni bir görünüme sahip olacağını ifade etti.