BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,99
ALTIN 2.446,59
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Düzce'de at etinden kavurma yaptılar!

At ve eşek eti operasyonlarına bir yenisi eklendi. Bu da Düzce jandarmasının yaptığı kavrulmuş at eti operasyonu.

Abone ol

Düzce Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler, bir istihbaratı değerlendirmesi sonucu Düzce'nin Gölyaka ilçesi Kemeryanı köyünde 150 kilogram kavrulmuş at eti ve 6 at ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Düzce'nin Gölyaka ilçesi Kemeryanı köyünde E.D. isimli şahsın evinin altındaki ahırda at eti keserek sattığı ihbarını alan Düzce Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler ve Gölyaka İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, eve operasyon düzenledi. Yapılan operasyon sonucu evin altında bulunan ahırda 6 adet canlı at ve 150 kilogram kavrulmuş at eti ve etlerin kavrulduğu büyük bir kazan ele geçirdi.

Daha önce de kaçak hayvan kestiği, at ve eşek keserek sattığı iddiasıyla iki kez gözaltına alınan E.D.'nin her seferinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldığı, mahkemece idari para cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Evin altında bulunan ahırda at kemikleri ve kafatasları bulunması nedeniyle atların ahırda kesildiği kesinleşirken, kavrulmuş halde ele geçirilen etlerin Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından incelenmek üzere götürüldüğü öğrenildi. 3. kez yakalanan kasabın jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.