BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.469,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muğla'nın çamur banyolarına turist ilgisi

Muğla'nın çamur banyoları turistlerden büyük ilgi görüyor. Çamur banyosu yapan turistler güzelleşmek için saatlerce güneşin altında bekliyor.

Abone ol

Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Beldesi'ndeki çamur banyoları, turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları ve caretta caretta kaplumbağalarıyla ünlü Dalyan'da, çok sayıda yerli ve yabancı turistin geldiği çamur banyolarında ilginç görüntüler oluşuyor. İngiltere, Hollanda ve Avustralya'dan gelen yaklaşık 200 turist, çamur banyolarında hareketliliğe neden oldu.

Ziyaretçiler, çamur banyosuna girdikten sonra vücutlarındaki çamurun kuruması ve ciltlerinin gerilmesi için güneşin altında uzun süre bekledi. Daha sonra duş alan turistler, kaplıca havuzlarda bulunan sıcak suya girdi.

Çamur banyosuna özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden işletmeciler, çamur banyolarında 2 havuz ile duş, kafe, dinlenme, tuvalet ve soyunma odaları gibi ünitelerin yer aldığını söyledi.

Tesiste, turistlerin içinde çamur bulunan havuzlara girerek vücutlarını çamurla kapladıklarını ve güneşin altında beklediklerini ifade eden işletme sahipleri, ''Kuruyan çamur deriyi geriyor ve gözenekleri temizliyor. Duşlarda çamur temizlendikten sonra kaplıca havuzuna giriliyor. Burada 30 dakika kalmak yararlı oluyor'' dedi.

DALYAN ÇAMUR BANYOLARI

Çamur banyolarına, nisan, mayıs ve haziran aylarında günde 500, temmuz ve ağustos aylarında ise günde 600 turistin geldiği öğrenildi.

Klorür, sodyum, hidrojensülfür, florür ve radyoaktif radon gazı içeren 39 derece sıcaklıktaki kükürtlü sularla oluşturulan çamur banyolarının, romatizma, siyatik, kireçlenme, cilt hastalıkları, mantar, mayasıl, kaşıntı, kadın hastalıkları, damar sertliği, tansiyon, böbrek taşı gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği belirtiliyor.