BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,15
ALTIN 2.479,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Denizli'de çocuktan çocuğa yardım

Denizli'de anaokulu öğrencileri oynadıkları "Barış" oyunundan elde edecekleri geliri yine çocuklar için kullanacak.

Abone ol

Anaokulu öğrencilerinin tiyatrosundan elde edilecek gelirle anaokulu yaptırılacak

Denizli'deki Fahri Akçakoca Anaokulu öğrencileri, "Barış" isimli tiyatro oyunundan elde edecekleri hâsılatla dört derslikli prefabrik anaokulu yaptıracak.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet İhsan Karabay'la beraber "Çocuktan Çocuğa Yardım" adı verilen projeyi Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.

Oğuz, "Çocuklarımızın 17 Nisan'da sahneleyeceği tiyatro oyunundan elde edilecek gelir, Cafer Sadık Abalıoğlu İlköğretim Okulu bahçesine anaokulu yapımında kullanılacak. Bu proje Denizlimiz ve Türkiyemiz'e örnek olacak. Çocuklarımıza yardımlaşma duygusu ve davranışını kazandırılacak.
Toplum yaşamında uzlaşma ve barış içinde yaşamanın önemini, şiddetten uzak durabilmeyi öğrenecekler" dedi.

Anaokulunun, Dokuz Kavaklar Mahallesi'nde, varoş tabir edilen bir bölgede olacağına dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz, "Biz de gereken her türlü desteği vermeye hazırız. Sosyal sorumluluk gereği, "Keşke okulum olsaydı" diyen çocukların gözlerinde eğitimin parıltısını görmek istiyoruz" diye konuştu.

Okul Aile Birliği Başkanı Karabay ise, "Proje gündeme geldiğinde, gerçekten yapıp yapamayacağımız konusunda heyecanlandık. Prefabrik anaokulu, 100 bin liraya mal olacak. Bunun için 3 bin 500 adet bilet bastırdık, bir kısmı satıldı" dedi.