BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.446,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Burdurlu polislerin taktirname sevinci

Burdur Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan çok sayıda polise başarılı çalışmaları nedeniyle taktirname verildi.

Abone ol

Burdur Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 72 personele takdirname verildi.

Vali İbrahim Özçimen, Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bütün teşkilat mensuplarını ve yakınlarını tebrik etti.

Burdur'da suç oranının çok düşük olduğunu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere kenti ziyaret eden tüm bakan ve üst düzey yöneticilere aktardıklarını ve güzel tepkiler aldıklarını dile getiren Özçimen, "Ancak bu durumun bizde gevşemeye yol açmaması gerekiyor. Çünkü "Su uyur düşman uyumaz" demiş atalarımız. Çok uyanık olmamız ve işimize iyi konsantre olmamız gerekiyor. Bize rağmen suç işlenebiliyorsa suçu kendimizde aramalıyız. Çünkü biz az değiliz. Devletimiz bizi eğitimlerden geçiriyor. Elimize silah veriyor. Taktikler öğretiyor. Stratejiler öğretiyor. O yüzden daha sıkı çalışmamız lazım" diye konuştu.

Türkiye'nin son yıllarda demokratikleşme ve hukukun üstünlüğü anlamında önemli adımlar kaydettiğini belirten Özçimen, bu gelişmelerde polis teşkilatının adliye teşkilatıyla birlikte çok önemli hizmetleri olduğu ifade etti.

Türkiye'de çok önemli operasyonlara imza atıldığına dikkat çeken Özçimen, "Suç ve suçlulara karşı, suç çeşitliliğini artmasına karşı emniyet teşkilatımızın süratle kendini yenileyerek bunları önleme çalışması yapmıştır. Bu yüzden Emniyet teşkilatını tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdürü Celal Aydoğan da takdirnameleri özellikle kimlik sorgulamasında aranan şahısların yakalanması, çalıntı otoların bulunması, uyuşturucu madde kullanan ve satanların yakalanması, kaçak kazı yapanların yakalanmasında başarılı olanlara verildiğini dile getirdi.
Ayrıca merkez ve ilçelerdeki polis merkezlerinde çalışan 255 personele maaş taltifi yapılması için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne teklifte bulunduklarını açıklayan Aydoğan, bundan sonra daha performansı daha iyi ölçebilecek kriterler getireceklerini aktardı.

Personel şube müdürlüğü tarafından hazırlanan bu kriterlerde memurun mesaiye bağlılığı, ürettiği iş, evrakla ilgili yaptığı iş ve işlemler, hazırladığı projeler, amir ve memurlarla uyum içinde görev yapması gibi kriterlerin olacağını bildiren Aydoğan, şunları söyledi: "Şube müdürleri ve amirler memurlarını bu kriterlere göre değerlendirecekler. Bunun sonunda hak edenlere maaş taltifi ve takdirname verilmesini teklif edeceğiz."

Konuşmaların ardından 72 personele takdirnameleri Vali Özçimen, Emniyet Müdürü Aydoğan ve emniyet müdür yardımcıları tarafından dağıtıldı.