BIST 10.007
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.435,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mersin'de Guinness rekoru hazırlığı

"Türkiye okuyor" kampanyası tam gaz ilerliyor. Mersin'de kampanya kapsamında Guinness rekoru kırma hazırlığı var.

Abone ol

Kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan, "Türkiye okuyor"kampanyasına Mersin'den rekor denemeli destek geliyor.

Stadyumda bir araya gelecek olan yaklaşık 20 bin kişi aynı anda kitap okuyarak Guinness rekorlar kitabına girmek için rekor denemesinde bulunacak.

Mersin Valiliği himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve NT Mağazaları ortaklığı ile 10-14 Nisan 2010 tarihleri arasında Mersin Kültür Merkezinde "Haydi Beraber Olalım" ve 16 Nisan 2010 tarihinde Tevfik Sırrı Gür Stadında "Haydi Beraber Okuyalım" projeleri gerçekleştirilecek.

Yapılacak etkinlikler ile ilgili bilgi vermek için Mersin Valisi Hüseyin Aksoy bir basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından başlatılan Türkiye okuyor kampanyası çerçevesinde Mersin'de bu kampanyaya "Mersin okuyor" kampanyası ile destek verdiklerini belirten Aksoy, kitap okuma alışkanlığını geliştirmek adına belli faaliyetleri bugüne kadar sürdürdüklerini kaydetti.

Bundan sonra bu konuyu daha iyi bir noktaya taşımak adına,"Kitap kültür günleri" konulu bir şenlik düzenlediklerini belirten Aksoy, "Kitap okuma alışkanlığı konusunda Türkiye olarak büyük eksikliklerimiz olduğunun farkındayız. Bu konuda insanlarımızı kitap okuma konusunda daha iyi bir noktaya getirmek ve bunların bu alışkanlıkları kazanmaları bakımından bir takım çalışmaların yapılması da oldukça önemli. Türkiye'de her yüz kişiden sadece 4,5'u kitap okuyor. Kitap okuma alışkanlığımız oldukça az. Japonya da bir kişiye düşen kitap sayısı 25, Fransa'da 7, Türkiye'de ise 12 bin kişiye bir kitap düşüyor. Bu oldukça yetersiz ve dünya standartlarının altında." dedi.

Gerçekleştirecekleri organizasyonun iki ayrı bölümü olacağını ifade eden Aksoy, 10-14 Nisan tarihleri arasında Kültür Merkezinde gerçekleştirecek etkinliklerde, birçok eğitirken eğlendiren tiyatro oyunları olacağını söyledi. Bunun dışında yazarlarla okurları buluşturan birçok etkinlik yapılacağını kaydeden Aksoy, "Etkinliğimizin önemli bir ayağını da 16 Nisan günü Tevfik Sırrı Gür Stadında gerçekleştireceğiz. Bu etkinlikteki temel amacımız özellikle kitap okuma konusunda belirli bir alışkanlık oluşmasına vurgu yapmak toplumu bu noktaya doğru ilgisini ve bilincinin oluşmasını sağlamak. O gün 10 bin öğrencimizi Tevfik Sırrı Gür Stadına getireceğiz. 10 civarında da halkımızın katılımını bekliyoruz. 20 bin kişi ile bir kitap okuma etkinliği gerçekleştireceğiz. Bu çalışmanın Guinness rekorlar kitabına girmesi içinde gerekli başvurular yapıldı. Tabiî ki onların aradığı kriterler çerçevesinde de bu çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Aksoy, bunun yanında aynı gün saat 10.00-10.30 arasında il genelinde 300 bin öğrenci ve 16 bin öğretmenin o saatler arasında kitap okuyacaklarını sözlerine ekledi.