BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.438,86
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Ağaoğlu yapacak Emlak Konut satacak

Ağaoğlu’nun yeni ofis projesi, ‘My Office’ için düğmeye basıldı.

Abone ol

Hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirilen ve Avrupa çapında iddialı bir proje olarak nitelendirilen My Office’i Emlak Konut satacak...

Ataşehir’de hızla artan ofis ihtiyacı birbiri ardına yeni ofis projelerinin doğuşunu beraberinde getiriyor. Bunlardan biri de yapımı ve tasarımı Ağaoğlu tarafından üstlenilen ‘My Office’ projesi. Avrupa çapında da iddialı olarak nitelendirilen bu proje Emlak Konut’un arsası üzerinde hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçiriliyor. 24 bin 754 metrekarelik alan üzerinde 63 bağımsız bölümden oluşan projenin satışını Emlak Konut üstlendi. My Office’in tanıtımı için düzenlenilen toplantıda ihale tarihi olarak da 20 Nisan açıklandı.

‘Vasıfsızlığı aşmaya çalıştık’

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, My Office projesini bölgenin ihtiyaçları düşünülerek hayata geçirmeye karar verdikleri bir çalışma olarak nitelendirirken, “Ataşehir’de ofislere yüksek talep var. Ancak, insanlar, vasıfsız binaları ofis yapmaya çalışıyor. Bunlar da sağlıksız sonuçlar yaratıyor. Biz Ağaoğlu ile birlikte geçrekleştirdiğimiz My Office ile bu sorunu gidermeye çalıştık” diye konuştu.

‘My World’ü tamamladık’

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ise, Emlak Konut ile hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirdikleri Avrupa’nın en büyük konut projelerinden biri olan My World’den sonra My Office’le de bu projenin ofis ayağını tamamladıklarını vurguladı.
Aynı bölgede daha önce satışa sundukları My Prestige ofis projesinin yüzde 95’inin 10 günde satıldığını belirten Ağaoğlu, “Bölgede nitelikli ofis ihtiyacının çok yüksek olması nedeniyle bu projenin ihalesine de yüksek ilgi bekliyoruz” dedi.

EN KÜÇÜK OFİS 457 BİN TL

My Office’in ihalesi 20 Nisan 2010’da gerçekleştirilecek. Projede yer alan ofisler, 457 bin TL ile 21 milyon 462 bin TL arasında değişen tahmini bedellerle ihale edilecek.
My Office’in toplam tahmini bedeli 158 milyon 725 bin TL olacak. 30 Eylül 2010 tarihinde teslimi gerçekleştirilecek My Office’in ihalesine katılmak isteyenlerin başvuru dosyalarını ihalenin gerçekleştirileceği güne kadar Ağaoğlu’nun Ataşehir’deki satış ofisinden edinmesi gerekiyor.

63 BAĞIMSIZ BÖLÜMÜ VAR

İstanbul’un yeni iş ve finans merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerleyen Ataşehir’de yer alan My Office’te ofisler, mağazalar, restoran, cafe ve fast-food alanları, pastane ve eczaneye uygun bağımsız 63 bölümden oluşan 24 bin 754 metrekarelik alan bulunuyor. Tasarım ve inşaası Ağaoğlu tarafından tamamlanan My Office, daha önce yine Ağaoğlu tarafından geliştirilen ve kısa sürede satılan My Prestige projesinden daha büyük bir kompleks. Projede büyüklükleri 76 ile 2 bin 779 metrekare arasında değişen ofisler, 706 ile 3 bin 468 metrekare arasında değişen mağazalar bulunuyor. Ayrıca, 58 ile 506 metrekare arasında değişen bölümler ise restoran, cafe, fast-food ve pastane olarak kullanılmaya özel olarak tasarlandı. Projede, bölgedeki talep dikkate alınarak yer verilen ve büyüklüğü 150 metrekare olan eczaneye uygun alan da bulunuyor.
My Office, ulaşım açısından da cazip bir noktada. Anadoluray, TEM otoyolu, E-5 karayolu gibi yollara yakınlığıyla dikkat çeken proje, 650 araç kapasiteli otopark da bulunuyor.


‘Demir kartelleri, sektörün önünü kesiyor’

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektörünün mevsimsel olarak önünün açıldığı ayları fırsat bilen uluslararası demir kartelleri ve emtia sahiplerinin rant sağlama peşinde olduklarını iddia ederek, “Krizden bahar ile çıkmaya çalışan inşaat sektörünün önünü demir zammı ile kesmeyelim” dedi.
Dünya ekonomilerinin normal dönemlerinde demir-çelik üretimi tüketimi karşılarken, üretim güçlerinden de bir şey kaybetmediklerini anlatan Tellioğlu, tüketimin dünya ekonomik krizinden dolayı yüzde 10’lar seviyesine düşmesine karşın, ucuzlama beklerken talep artışı var diye fiyatların arttığını, bunun tamamen spekülatif rant oyunu olduğunu öne sürdü.

Durumun Rekabet Kurulu Hukuku çerçevesinde incelenmesi gerektiğini vurgulayan Tellioğlu, hükümeti, bu yönde bir an önce tedbir almaya çağırırken, oluşabilecek zararların asgariye indirilmesi için demir-çelik ürünlerindeki KDV oranının geçici olarak yüzde 1’e indirilmesi gerektiğini belirtti.

GÜNÜN PROJESİ

Göktürk’te cazip fırsat arayanlara Capital Courtyard, ilk tanıtım anlarından itibaren dikkatleri üzerine toplayan bir proje oldu. 2007 yılında aldığı Altın Örümcek Emlakçılık Birincilik ödülü de bunun en somut kanıtlarından biri. 99 konutluk bu projede yaşam 1 hafta önce başladı. 55 ile 240 metrekare arasında farklılık gösteren 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tiplerinin bulunduğu Capital Courtyard’da fiyatlar ise 190 bin TL ile 600 bin TL aralığında. Projede mimarideki detaylar, en çok dikkat çeken unsurlardan. Dış cephe traverten, doğal taş ve ahşap cephe kaplaması ile kaplanırken, çift camlı aluminyum ve yerden tavana kadar doğrama kullanıldı.

Konut kredisi kullanımına uygun olan sitede tamamını peşin ödemek isteyenlere özel indirim de uygulanıyor. TIF-Turkish Investment Fund, Stirling Ackroyd, Urban Edge ve Şahin İnşaat ortak girişimiyle inşa edilen proje 25 bin metrekarelik inşaat alanına sahip.

Güvenliğe özel önem

İstanbul’un merkezine 17 kilometre, TEM otoyolu kavşağına 10 kilometre mesafede inşa edilen sitenin sosyal alanları da oldukça dikkat çekici. Bu alanlarda rojenin sosyal alanlarında dükkanlar, açık ve kapalı yüzme havuzları, restoran-bar, fitness center, çocuk parkı, kapalı garaj bulunuyor. Projeye uygun peyzaj düzenlemesi yapıldı. 24 saat kameralı kayıt, bağımsız güvenlik firması, uzaktan kumandalı otopark giriş çıkışları, mutfaklarda doğalgaz ve yangın alarmının bulunması da projenin diğer artıları.

NEDEN CAZİP?

- Metrekare bazında fiyatı semt ortalamasının altında.
- Göktürk son yıllarda emlak fiyatlarının krizde bile yükseldiği ender lokasyonlardan. Lokasyonun talebi fazla.
- Sosyal donatıları satıldığı fiyata göre iyi.

Toprak, Kars’taki oteli kiraya verecek

Toprak Holding Kars Sarıkamış Cıbıltepe Mevkii’ndeki otelini kiraya verecek. Toprak Holding, yaptığı açıklamada 350 yatak kapasiteli 5 yıldızlı dağ otelini ‘beş yıla kadar uzayabilecek süre için’ kiraya verebileceğini’ vurguladı. Teklifler, 7 Mayıs 2010 tarihine kadar holdingin Beşiktaş İstanbul’daki merkezine yapılabilecek. Sarıkamış Toprak Otel beş suit ve dört kral dairesine de sahip. Otel ayrıca dağ manzarasıyla dikkat çekiyor. Otelde 500 kişilik konferans salonunun yanı sıra alışveriş merkezi, sağlık kulübü gibi pek çok sosyal donatı da yer alıyor.

Fortis Bank’tan faiz indirimi

Konut kredisi faiz oranlarındaki indirim sürüyor. Bu sürece katkı yapan en son isimlerden biri de Fortis Bank oldu. Banka, 19-24 ay vadede yüzde 0.83 olan faiz oranını 0.79’a indirirken, diğer vadelerde de şöyle bir düzenleme yaptı: 25-42 ay vadede yüzde 0.89 olan faiz oranı 0.85’e, 43-66 ay vadede yüzde 0.89 olan faiz oranı 0.87’ye, 67-84 ay vadede yüzde 0.94 olan faiz oranı 0.93 olarak belirlenirken, 85-120 ay vadede yüzde 0.96 olan faiz oranı yüzde 0.93’e düşürüldü.