BIST 10.048
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.433,43
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şanlıurfa otobüslerinde akbil dönemi

Büyükşehirlerin toplu taşıma araçlarında kullanılan elektronik bilet Akbil Şanlıurfa'da hayata geçiyor.

Abone ol

Şanlıurfa'daki toplu taşıma araçlarına yolcular akıllı biletle (akbil) binecek.

Şanlıurfa Belediyesi ile Şefkat Minibüsçüler Kooperatifi üyeleri arasında konuyla ilgili sözleşme imzalandığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, uygulamanın en kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti ve bu konuda vatandaşlardan destek istedi.

Şanlıurfa trafiğinde yaşanan sorunlara bir nebze de çare olması beklenen Akbil sistemi ile ilgili sözleşmelerin imzalandığı toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Belediye Başkan Yardımcısı Emin İzol ve Şefkat Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Polat ile minibüs şoförleri katıldı.

Belediye Başkanı Fakıbaba, konuyla ilgili şoförlerin sorduğu soruları cevaplandırdı. Fakıbaba, "Trafik master planını bu yıl devreye girecek. Amacımız yolcu ve şoförleri memnun etmek. Yapılacak olan uygulamanın Şanlıurfa için devrim niteliği taşıyor" dedi.

Öte yandan Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya kentte şehir içi ulaşımı sağlayan kooperatiflerden Şefkat Minibüsçüler Kooperatifi dışında herhangi bir kooperatifin katılmaması dikkat çekti.