BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.436,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

73 yaşında CHP'de aday oldu

CHP'de siyasetin yaşı yok. Aralıklarla 20 yıl Kütahya İl Başkanlığı'nı yürüten Esendemir yeniden aday oldu.

Abone ol

CHP Kütahya İl Başkanlığını 1972-1998 arasında aralıklı olarak 20 yıl yürüten 73 yaşındaki Fevzi Esendemir, yeniden aynı göreve aday olduğunu açıkladı.

Esendemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''demokratik yaşamın, sivil toplum örgütlerinin elleri üzerinde yükseldiğini'' söyledi.

''İldeki tüm sendika ve sivil toplum örgütleriyle bütünleşerek çalışandan, üretenden yana olmayan gidişata dur demek için adayım'' diyen Esendemir, şunları kaydetti:

''Ülkenin birer onur abidesi olmuş aydınlarımızla, yazarlarımızla, vatan savunması için yüreğini ortaya koyan vatan evlatlarıyla candaş olmak, yokluk, yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele etmek için adayım. Parti içindeki dağınıklığı gidermek, tüm partilileri bir araya getirmek, küskünleri barıştırmak, kırgınlık ve dargınlıklara son vermek için, çeşitli nedenlerle partimizden istifa ederek ayrılan partililerimizi yeniden partimize kazandırmak için adayım. Deneyimimi, birikimimi genç, dinamik, çalışkan, üretken, vatansever, onurlu, gururlu CHP'lilerle ve halkımızla el ele, kol kola, omuz omuza vererek CHP'yi iktidara taşımak için adayım.''

Cumhuriyetin temel niteliklerini, Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, kollamak ve yaşatmak için aday olduğunu anlatan Esendemir, ''Parti içi demokrasinin yerleştirilmesi ve işletilmesi, herkesin fırsat eşitliğinden yararlanması için adayım. Kavga değil barış, sevgi, birlik ve beraberlik için adayım'' diye konuştu.

FEVZİ ESENDEMİR

Tunceli'de 1937'de doğan Fevzi Esendemir, 1954'te Adana CHP İl Teşkilatına üye oldu, gençlik kollarında görev yaptı ve 1958'de Kütahya'ya yerleşip ticaretle uğraştı.

Kütahya'da CHP İl Teşkilatında 1962'den itibaren aktif görevlerde bulunan Esendemir, 1972-1976, 1978-1988, 1992-1998 arasında toplam 20 yıl CHP Kütahya İl Başkanlığını yürüttü.

Esendemir, 2001'de ''partideki yönetim anlayışına tepki'' amacıyla istifa eden CHP Kütahya İl Teşkilatına üye yaklaşık 200 kişi arasında yer aldı. Bundan sonra herhangi partiye üye olmayan evli ve 4 çocuk babası Esendemir, 2008'de CHP Merkez Yürütme Kurulunun (MYK) kararıyla CHP üyeliğini yeniden kazandı.