BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.445,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP yönetimi tırpan yapmayacak

CHP'de tüzük kaygısı deprem yarattı. Kılıçdaroğlu ve Sav'ın yolları ayrıldı. Sav'ın koltuğunu devralan Süheyl Batum'un ilk açıklamaları şöyle;

Abone ol

CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Süheyl Batum yeni MYK'nın bugün gerçekleştirilen toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Batum, Önder Sav'ın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yaptığı başvuruya ilişkin olarak, ''Hukuken tüzüğümüz açık olduğu için bizim bu konuda en ufak bir tereddütümüz yok'' dedi. MYK'nın bugün ikinci toplantısını yaptığını ve yurtdışında bulunan 2 üye dışında tüm üyelerin toplantıya katıldığını belirten Batum, MYK'da hukuksal ve siyasal süreci tartıştıklarını aktardı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın vereceği kararın hep birlikte görüleceğini, yaşanan tartışmaların en kısa sürede aşılacağına inandığını belirten Batum, ''Hiçbirimizin kafasında partiye bu kadar hizmet etmiş insanları tasfiye etmek gibi bir düşünce yok'' dedi. Batum, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi üyeleriyle gruplar halinde görüşeceğini de söyledi.