BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.412,04
HABER /  GÜNCEL

Küçük kızı asker mermisi mi öldürdü?

Henüz 4 yaşındaydı... Evinin önünde oyun oynuyordu... Kafasına isabet eden kurşunla hayata can verdi... Kurşunun kışladaki atış eğitimi yapan askerin silahından çıktığı iddia edildi.

Abone ol

Karabük'ün Safranbolu İlçesi’nde evinin önünde oyun oynayan 4 yaşındaki Edanur Avcı, bir kurşunun kafasına isabet etmesi sonucu öldü.

Kurşunun, 125'inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda yapılan atış eğitimi sırasında askerlerin silahından çıktığı iddia edildi. Balistik inceleme sonucu kurşunun hangi silahtan atıldığı belirlenmeye çalışılacak.

Olay bugün saat 10.00 sıralarında, Safranbolu’nun Çiftlik Mahallesi Kurttepe mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre köye yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan 125'inci Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda atış eğitimi yapılırken, evinin önünde traktörün römorku üzerinde oyun oynayan Edanur Avcı kafasına isabet eden kurşunla yere yığıldı. Bahçede çalışan baba 28 yaşındaki Yusuf Avcı kızının yaralandığını görünce yardım istedi. 112 ambulansı ile Karabük Devlet Hastanesi’ne kaldırılan minik Edanur kurtarılamadı. Anne Naciye Avcı hastanenin önünde sinir krizleri geçirdi.

KAFAMIZI EĞEREK GEZİYORUZ

Edanur’un amcası Ömer Avcı, atış eğitimleri nedeniyle daha önce uyarılarda bulunduklarını belirterek şunları söyledi: “Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Kurşunlar köyümüze gelmekte. Bu işin bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Atış taliminin başka bir yerde yapılmasını istiyoruz. Bu atış talimi devam ettikçe başka insanlar ölür. Köyümüzde hayatımız her an tehlikede. Atış talimi yapılırken kafamızı eğerek geziyoruz. Köyümüzün her yerinde mermi çekirdekleri mevcut.” Olayla ilgili olarak soruşturma başlatılırken, Edanur Avcı’nın kafasına saplanan kurşunun balistik incelemeye alınacağı, hangi silahtan atıldığının belirlenmeye çalışılacağı bildirildi.

"BİR DÜĞÜNLE GELEN ÜÇ DRAM HİKAYESİ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Antalya'nın Korkuteli İlçesi'nde borç nedeniyle anne ve babası hapiste bulunan 23 yaşındaki Hüseyin Çınar, çok sayıda tansiyon hapı içerek intihar etti.

Korkuteli'nde çiftçilik yaparak yaşamını sürdüren Dudu ve Ömer Çınar çiftinin çocukları Hüseyin Çınar, Alaaddin Mahallesi'ndeki evlerinde çok sayıda tansiyon hapı içti.

Yakınları tarafından götürüldüğü Korkuteli Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Antalya'ya sevk edilen Hüseyin Çınar kurtarılamadı.

Ailenin 1 yıl önce kızlarını evlendirdiğini ve borçlandığını belirten mahalle sakinleri, borçları ödeyemedikleri için 2 ay önce baba Ömer Çınar'ın, iki hafta önce de anne Dudu Çınar'ın tutuklandığını söyledi.

Hüseyin Çınar'ın da borcu ödemek için taahhütte bulunduğu, ödeyememe ve hapse girme korkusuyla bunalıma girerek intihar etmiş olabileceği belirtildi.

Hüseyin Çınar'ın cenazesi, Antalya'da yapılan otopsinin ardından, ikindi namazı sonrası Korkuteli Alaaddin Mezarlığı'na defnedildi.

"SEVGİLİSİ SEVİŞİRKEN BOĞDU"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Mersin’de kendisinden ayrılmak isteyen müzik öğretmeni sevgilisi Duygu Yelçi’yi (26), arkadaşından kıskanıp pantolon kemeriyle boğarak öldürdüğü öne sürülen Veysel Altuntaş hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Yaklaşık 6 ay önce tanışıp birbirlerine âşık olan Duygu Yelçi ile muhasebeci Veysel Altuntaş (38) evlenmeyi düşünüyordu. Ancak iddiaya göre Altuntaş genç öğretmeni, tanıştırdığı arkadaşı E.T.Y.’den kıskanmaya başladı. Bir süre sonra da aralarında bir ilişki olduğundan şüphelendi. Çift bu nedenle tartışmaya, kısa süreli ayrılıklar yaşamaya başladı. Yelçi, kendisine şiddet uygulamaya başlayan Altuntaş’ı terk etti. 

CEP TELEFONUNDAN MESAJLA ÖLÜME ÇAĞRI

Veysel Altuntaş, 15 günlük son ayrılığın ardından Yelçi’ye cep telefonuyla, “Sana ihtiyacım var, görüşelim” mesajı çekip, buluşmak istedi. 3 Ekim’de gerçekleşen buluşmada Altuntaş, kız arkadaşını kemerle boğdu. Cinayetin ardından çamaşır suyu içerek intihara kalkışan, ardından da kardeşini arayıp kendisini kurtarmasını isteyen Altuntaş, hastaneye kaldırıldı. Tedavinin ardından tutuklanan Altuntaş hakkında Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan savcı, şüphelinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmasını talep etti. Altuntaş, Mersin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

"11 YAŞINDAKİ ÖZ YEĞENLERİNE TACİZDEN TUTUKLANDILAR"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Samsun’da kız yeğenleri 11 yaşındaki İ.Ö.'yü elle taciz ettikleri iddia edilen öz amcaları 37 yaşındaki Adnan Ö. ile 35 yaşındaki Salih Ö., gözaltına alındı. Suçlamayı kabul etmeyen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

13 yıllık eşi Ç.Ö.'yü bir yıl önce terk eden 36 yaşındaki A.Ö., kızı ilköğretim 5'inci sınıf öğrencisi İ.Ö.'yü de yanına alarak eşinin kardeşi Adnan Ö. ile birlikte yaşamaya başladı. Adnan Ö. ile kardeşi Salih Ö., öz yeğenleri İ.Ö.'yü banyoda yıkarken, elle taciz etti. Kızı da, “Sakın annene söyleme. Yoksa seni öldürürüz” diyerek tehdit ettiler. Yaşadıklarından korkan İ.Ö. durumu annesi A.Ö.'ye anlattı. Polise yapılan şikayet üzerine Adnan Ö. ve Salih Ö. gözaltına alındı.

Adnan Ö., suçlamaları kabul etmeyerek, “Kesinlikle böyle bir şey doğru değil. Ben onun amcasıyım. Baba şevkati ile onu yıkadım. Tacizde bulunmadım. Bize iftira atıyor” dedi. Salih Ö. de suçlamaları kabul etmeyerek yeğenine banyo yaptırmadığını söyledi.

Polisteki ifadesinde amcalarının kendisini banyo yaptırırken elle taciz ettiğini söyleyen İ.Ö. ise, “Beni elleyip öptüler. Anneme de söylemememi istediler” diye konuştu.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"ARKADAŞI GÖZÜNÜN ÖNÜNDE ÖLDÜ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Üstgeçit yokluğu, liseli gencin canına mal oldu Kocaelinin Çayırova İlçesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, aynı lisede öğrenim gördüğü kız arkadaşıyla okula giderken, yakınlarda üst geçit olmadığı için TEM'den karşıya geçmek zorunda olan 16 yaşındaki Enfal Çiğil otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Arkadaşı gözünün önünde can veren Seda Sırma sinir krizleri geçirdi.

Kaza sabah saatlerinde TEM Karayolu'nun Mutlukent TIR Parkı geçişinde meydana geldi. Gebze'nin Akse Mahallesi'nde oturan ve Çayırova'daki Tadım Jale Yücel Teknik ve Anadolu Lisesi 9' sınıfta öğrenim gören Enfal Çiğil, aynı mahallede oturduğu okul arkadaşı Seda Sırma ile birlikte okula gitmek için yola çıktı. Yakınlarda üstgeçit olmadığından, karşıya TEM Karayolu'ndan geçmek zorunda olan Enfal Çiğil'e birkaç adım attıktan sonra, İlkay Uzun yönetimindeki 34 EP 6289 plakalı otomobil çarptı. Görgü tanıklarının ifadesine göre çarpmanın şiddetiyle yaklaşık 4 havalanıp düşen talihsiz genç olay yerinde can verdi.

Kaza sırasında Enfal'e yakın noktada olan ancak onunla aynı anda yola çıkmayan Seda Sırma büyük şok yaşadı. Seda Sırma su içirilerek sakinleştirilmeye çalışırken, sık sık sinir krizleri geçirerek gözyaşı döktü.

Semtte oturanlar daha önce de aynı noktada birçok kaza olduğunu, bu nedenle Karayolları'nın buraya bir üst geçit yapma kararı almasına rağmen bugüne kadar yapılmadığını söyledi.

Otomobil sürücüsü İlkay Uzun gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.