BIST 10.657
DOLAR 32,18
EURO 35,01
ALTIN 2.433,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Berhan Şimşek istifa edecek mi?

Kılıçdaroğlu'nun yeni yönetimine sıcak bakmayan CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in istifa ettiği ileri sürüldü.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- CHP'yi ikiye bölen kriz İstanbul İl teşkilatını da etkiledi. İstanbul il yönetiminden 13 yönetici bir basın toplantısı ile Kılıçdaroğlu'na destekleklerini açıkladı. Şimşek toplantıya katılmazken istifa edeceği iddialarını reddetti.


İstanbul İl Başkanlığından yapılan açıklama şöyle:

İstanbul İl Yönetiminde bulunan 13 arkadaşımızla, Arnavutköy, Ataşehir, Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Büyükçekmece, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Kağıthane, Küçükçekmece, Kartal, Sultangazi, Sultanbeyli, Şişli, Tuzla, Ümraniye, Üsküdar, Zeytinburnu ilçe başkanlarımızla birlikte ve İstanbul örgütünün her kademesinde görev yapana arkadaşlarımızla Kemal Kılıçdaroğlu’na olan destek ve inancımızı ifade ediyoruz.
Halkımız ülkemizin içinde bulunduğu zor koşullarda CHP’nin tarihi görevini yerine getirmesini beklemektedir.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve yeni yönetimine olan tam desteğimizi bir kez daha kararlı bir şekilde ifade ediyoruz.

ŞİMŞEK NEDEN KATILMADI?

Toplantıya Berhan Şimşek'in katılmamasının nedeni ise şöyle açıklandı:
"Sayın Berhan Şimşek kendi kişisel tutum ve inisiyatifini ifade etmiştir. Bundan sonra kırgınlık ve küskünlük olmadan yola devam edeceğiz.
Biz tavrımızı çok net ortaya koyduk. Hepimiz CHP’liyiz. Partimizde bir ayrılık yoktur. Sayın Genel Başkan ve yeni yönetime olan inancımızı ifade ettik. Hepimiz CHP’nin bir neferiyiz. Siyasi mücadelemize devam edeceğiz. Yarından sonra ufak tefek kırgınlıkları telafi ederek yola devam edeceğiz ama birkaç arkadaşımızın fikir ayrılığı var.

ŞİMŞEK'TEN İSTİFA AÇIKLAMASI

Bu açıklamadan sonra Şimşek'in istifa ettiği konuşulmaya başlandı. Şimşek ise bu iddiaları reddetti ve İnternethaber'e şunları söyledi:

"Niye istifa edeyim. Bizi düşürebilirler, görevden alabilirler. Çalışıyoruz diyebilirler. Şu an istifamı gerektiren bir durum yok" dedi.
Şimşek, Kılıçdaroğlu'nun oluşturduğu yeni yönetimi tepkiyle karşılamış katıldığı televizyon programlarında da bunu açıkça ifade etmişti.

İL GENEL MECLİSİ 'GANDİ' DEDİ

İstanbul İl Genel Meclisi'nin 116 üyeli Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu Kılıçdaroğlu ve yeni MYK üyelerine tam destek verdi. İl Genel Meclisi üyeleri yarın destek kararını yarın bir basın toplantısıyla kamuoyu duyuracak.