BIST 10.614
DOLAR 32,21
EURO 34,94
ALTIN 2.430,85
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi yeni CHP'yi böyle yorumladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, yeni CHP'nin yol haritasını anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER / CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'de yaşanan yönetim kriziyle ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, MYK toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, yeni CHP'nin yol haritasını anlattı. 'Başbakan Kemal, halkçı Kemal' sloganları arasında konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu, 'Haklıyız, kazanacağız' dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasına 'CHP devrimcilerin partisidir' diyerek başladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

CHP'NİN YERİ HALKIN BAĞRIDIR

"CHP'nin ekseni bellidir, yolu bellidir, laik, demokratik sosyal hukuk devleti ve çağdaş uygarlıktır. Ve CHP'nin yeri halkın bağrıdır. Halkla beraber yürüyeceğiz. Esnaftır, köylüdür, işçidir, çöpten kağıt toplayan vatandaşımız da başımızın üstünde, fabrika açıp işçi çalıştıran sanayici de başımızın üstünde.

CHP'NİN AYDINLIĞINI ANLATACAĞIZ

Bize düşen bir görev var, toplumun her alanında, Türkiye'nin her bölgesinde, fabrikada da tarlada da esnafın yanında da, kahvede de her yerde çalışacağız. Her yerde CHP'yi, halkın partisini anlatacağız. Var olan karanlıkları, AKP'nin bir kabus gibi indiği Türkiye'de, CHP'nin aydınlığını anlatacağız.

CHP'DE SADECE YÖNETİM 'YENİ'

Bir şeyden emin olmanızı istiyoruz... Biz yeni CHP gibi derken, geçmişi unuttuk gibi bir anlayışı reddediyoruz. Yeni CHP'den kastımız, CHP'nin yeni yönetimidir. Bu yönetim özgürlükçü bir yönetimdir. Hiç kimse bizi özgürlüğün dışında bir alana taşıyamayacaktır.

HAKLI OLDUĞUMUZ İÇİN KAZANIYORUZ

Biliyorum, zaten haklı olduğumuz için kazanıyoruz. Haklı olduğumuz için buradayız. Mücadelemiz devam edecek. Miting meydanlarında söylediğim bir söz vardı, 'Efsane liderimiz Bülent Ecevit' diye. Yarın onunla ilgili bir toplantı daha yapacağız. Halkçı Ecevit'i, halkıyla beraber kutlayacağız"

SAV'A CEVABI BATUM VERECEK

Kılıçdaroğlu ayrıca, Önder Sav'ın Yargıtay'a yaptığı tüzük iptali başvurusu için de Süheyl Batum'un açıklama yapacağını belirtti.