BIST 10.656
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.437,13
HABER /  DÜNYA

Mekke Hac dönemine hazırlanıyor

Dünyanın her yerinden kutsal topraklara giden 4 milyon kişinin hac görevini yerine getirmesi yapılan hazırlıklar sürüyor.

Abone ol

Mekke Geliştirme Projesi kapsamında, Harem-i Şerif'te bulunan bazı otel ve iş yerleri yıkılarak Kabe'nin etrafı genişletiliyor. 

Hacı adaylarının daha rahat Hac yapabilmeleri amacıyla başlatılan Mekke Geliştirme Projesi kapsamında çalışmalar aralıksız sürüyor.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz'in 70 milyar riyal (yaklaşık 30 milyar dolar) bütçe ayırdığı proje nedeniyle çalışmalara hız verildi.

Harem-i Şerif'in genişletilmesi amacıyla hazırlanan Şamiye Programı kapsamında da Kabe'nin kuzey tarafında bulunan Şami ve Karare bölgelerindeki bazı otel ve iş yerleri yıkıldı. Bu alanda, hacıların Kabe'yi daha rahat tavaf etmesi için inşaat başlatıldı.

HIZLI TREN TAMAMLANIYOR

Hac ve Umre dönemlerinde ulaşımda yaşanan sorunların giderilmesi amacıyla başlatılan Mekke-Medine Hızlı Tren projesinin de tamamlanma aşamasına geldiği belirtildi.

Altyapı çalışmaları ve ray sistemi tamamlanan hızlı trenin, bu hac döneminde faaliyete geçmesi planlanıyor.

Deneme yapılan tren hattında, bu yıl yerli hacıların taşınması ve diğer ülkelerden gelen hacı adaylarının ise karayoluyla rahat bir şekilde ulaşım yapması hedefleniyor.