BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.471,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Anadol, Gandi ile köprüleri böyle attı!

CHP'nin önemli isimlerinden Kemal Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu'na verdi veriştirdi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'dan Kılıçdaroğlu'na yaylım ateşi... Anadol, 'korku imparatorluğu'ndan bahseden Kılıçdaroğlu'na seslendi: 5,5 aydır nerelerdeydin?

Habertürk'ün sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, hedefe Kemal Kılıçdaroğlu'nu koyarken, isim vermeden Enver Aysever'i suçladı.

Anadol şöyle konuştu: "CHP içinde korku imparatorluğu var idiyse aradan 5,5 ay geçti. Bu süreçte korku imparatorluğunda beraber mi yaşadı? Eksen kaymasına gelince CHP'nin Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerine, Atatürk ilkelerine duyarlı bir dokusu vardır."

ENVER AYSEVER'E SALVO

Anadol, isim vermeden Enver Aysever'e şöyle yüklendi:

"Birisi çıkar '10. yıl marşı bizi bir yere götürmez' derse elbette kuşkular gelir. 'Biz CHP olarak 10. yılı marşını besteledik şimdi de 100. yılı besteleyeceğiz' denmeliydi. CHP'nin geçmişi bizim geçmiştir, örgütün sahip çıktığı geçmiştir."

KURULLAR SAF DIŞI KALDI

CHP'li politikacı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun partideki kurullara danışmadan gündem belirlediğini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ayrıca parti politikalarını yetkili kurullar saptar. Genel af, türban hangi kurulda karar alındı da gündeme getirildi. Anayasa değişikliği hangi kurulda tartışıldı da gündeme getirdi."

"Parti bir bölünmeye gidecek mi?" sorusuna Anadol şu yanıtı verdi:

CHP örgütü, partiye gönül verenler rahat olsunlar. CHP böyle bunalımları 12 Mart'ta, 12 Eylül'de atlatmıştır. CHP'nin refleksleri vardır. En kötü anda küllerinden yeniden doğmasını beceren bir partidir.