BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.472,20
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de Önder Sav'a destek azalıyor

Önder Sav'ın olağanüstü kurultay talebine destek için imza veren Parti Meclisi üyelerinden imzalarını geri çekenler var

Abone ol



ANKARA-
CHP'de tartışmalara neden olan tüzük kurultayı kararında geri adım. Sav'ın önerisine destek vererek Parti Meclisi'nde tüzük kurultayı için oy veren üyelerden bir kısmı imzalarını geri çekmeye başladı.

Edinilen bilgiye göre şu ana kadar 18 Parti Meclisi üyesi imzasını geri çekti. Bir kısmı ise bunu düşünmeye başladı.

Kılıçdaroğlu'nun iptal etmesine karşın Önder Sav ve Hakkı Süha Okay başkanlığında toplanan Parti Meclisi toplantısında 27 Kasım'da Olağanüstü Tüzük Kurultayı kararı alınmıştı. Bu kararın 59 Parti Meclisi üyesinin verdiği imza ile alındığı biliniyor.

Ancak hukukçular Kılıçdaroğlu'nun başkanlık etmediği toplantıdan alınan bu kararın geçersiz olduğunu savunuyor.

ÖNDER SAV YARGITAY'A BAŞVURDU

Genel merkezde MYK toplantısı yapılırken Önder Sav yeni yönetimin iptali için Yargıtay'a başvurdu.
Ayrıntılar için TIKLAYIN!

EJDER İMZAYI GERİ ÇEKTİ

Bu tartışmalar tüzük kurultayı için imza atan Parti Meclisi üyelerini de etkiledi.

Üyeler yavaş yavaş imzalarını geri çekmeye başladı. İmzasını çeken isimlerden biri Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir. 

Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, ''PM'de toplanan imzaların amacını aştığını ve bu durumun hem partisi hem de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu yıpratacağına inandığı için'' imzasını geri çektiğini duyurdu.

COŞKUNOĞLU'NDAN GERİ ADIM

İmzasını çeken bir diğer isim ise CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu. İmzasını atarken yeterli bilgiye sahip olmadığını belirten Coşkunoğlu, “Delegelerimiz tarafından kurultayda seçilmiş olan Sayın Genel Başkanımın yanında olmam parti kültürümün ve sorumluluğunun doğal sonucudur. Özetle pozisyonum şudur; AKP’den başka kimseye karşı değil, ama Genel Başkanımın yanında içe dönük değil, dışa dönük bir çalışma içerisinde olacağım” dedi.

SOYSAL'DAN TAVIR DEĞİŞİKLİĞİ

İmza atan milletvekillerinden biri de Çetin Soysal. İmza çekme gibi bir durumun bulunmadığını söyleyen Soysal "Benimki bir tavır değişikliği" açıklamasında bulundu. Soysal bu tavır değişikliğini parti genel merkezinde Kılıçdaroğlu'nun vatandaşlara seslendiği toplantıya katılarak gösterdi.

İMZALARIN ANLAMI YOK AMA...

Şu ana kadar 18 kadar Parti Meclisi üyesinin imzasını geri çektiği konuşuluyor. Aslında Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılmadığı için aldığı kararlar geçersiz olan Parti Meclisi toplantısındaki bu imzaların bir anlamı bulunmuyor. Ancak üyelerin bu açıklamaları Sav cephesindeki çözülmeyi işaret etmesi açısından büyük anlam ifade ediyor.