BIST 10.160
DOLAR 32,33
EURO 34,66
ALTIN 2.392,03
HABER /  GÜNCEL

Nazlı Ilıcak Silivri Cezaevi'nde!

Nazlı Ilıcak bugün Silivri Cezaevine gitti. Görüşmek istediği isimle soyadları tutmadığı için görüşemedi ama Ergenekon davasını takip etti.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, bugün Ergenekon davasının tutuklu sanığı  Tuncay Özkan'la görüşmek üzere Silivri Cezaevi'ne gitti.

Gazeteciler.com'un haberine göre, Tuncay Özkan ile görüşmesine akraba olmadığı gerekçesiyle izin verilmeyen Ilıcak internette sosyal paylaşım sitesi Twitter'a üye olduğunu belirterek, "Ben Twitter'deyim. 'Ampulpatlatan' takma adlı (nickname) Tuncay Özkan'ın partisinin bir üyesi beni duruşmaya çağırdı. Özellikle Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay ile mesleki dayanışma adına gelmek istiyordum. Görüşmeme izin verilmedi ama uzaktan da olsa konuştuk." dedi.

GAZETECİLERİ ZİYARET ETTİ

Ilıcak, Ergenekon davalarını takip eden basın mensuplarını da basın odasında haber yazdıkları sırada ziyaret etti. Soruşturma ve yargılama konusunda aklına takılan bazı detayları da basın mensuplarına soran Ilıcak'ın yanındaki iki kişi dikkat çekti. İki kişiden birisi, 'Biz kaç kişiyiz' platformunun yöneticisi olduğunu söyledi. Aynı kişilerin, duruşma salonunda ve dışarıda da Nazlı Ilıcak'a yakın koruma gibi refakat etmeleri dikkat çekti. Tutuklu sanık Mustafa Balbay, duruşmaya ara verildiği sırada Nazlı Ilıcak'a, çapraz sorguda Savcı Pekgüzel'in Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'na sorduğu sorulardan bahsederek, "Burada düşünce suçu değil, düşünceye hazırlık suçu yargılanıyor." diye seslendi.

TUNCAY ÖZKAN İLE SOHBET ETTİ

Duruşmanın öğleden sonraki oturumu başlamadan önce Nazlı Ilıcak duruşma salonuna girdi. Tutuklu sanık bölümünden Ilıcak ile selamlaşan sanıklar dikkat çekti. Sanık Tuncay Özkan, kendisiyle görüşmeye gelen ancak talebi kabul edilmeyen Ilıcak ile ayak üstü sohbet ederek iddianameyi ve hazırlayıcısı savcıları şikayet etti.

İddianamede, bir suikast timinin davanın müştekisi olan Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız'ı öldürmeye gittiğinden bahseden Özkan, "Gitmişler ama Ali Balkız orada oturmuyormuş. Bir yıl önce taşınmış. Suikast timinin başında olduğu iddia edilen Muhammet Sarıkaya serbest bırakıldı. Suikast timindeki herkes salıverildi. Geriye de burada sanık bölümünde gördüğünüz işe yaramaz adamlar kaldı. Bakın, aramızda örgüt lideri yok. Herkes örgüt üyesi. Bir de 51 nolu DVD var. Yerlere yatarsınız." diye konuştu.

Mübaşir Aydın Arslan'ın, "Duruşma başlamıştır. Tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile yakınları, lütfen yerlerinize geçin." çağrısı nedeniyle Nazlı Ilıcak da izleyici bölümüne geçince Özkan sözlerini tamamlayamadı. Duruşmaya, savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in çapraz sorgu kapsamında sanık Fatih Hilmioğlu'na sorularıyla devam edildi.