BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.411,96
HABER /  GÜNCEL

Kanadoğlu Önder Sav ile dalga geçti

Yeni yönetimim iptali için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Önder Sav'a Kanadoğlu'ndan kötü haber.

Abone ol

367 krizinin mimarı Sabih Kanadoğlu, CHP'deki tüzük krizini yorumladı ve tartışmalara noktayı koydu. Kanadoğlu'nun açıklamaları Önder Sav için yıkım oldu:

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yönünden olay sonuçlanmıştır, bitmiştir. istek yerine getirilmiştir."

DOST SOHBETİ OLUR

Önder Sav'ın il başkanlarını cumartesi günü toplantıya çağırması da Kanadoğlu'nun gündemindeydi. Kanadoğlu dalgayla karışık 'O toplantı ancak dost sohbeti toplantısı olur' diye değerlendirdi.

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Habertürk televizyonunda 'Gün ortası' programına konuk oldu. İşte Kanadoğlu'nun açıklamaları:

BOŞ BEKLENTİ OLUR

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP'ye yapmış olduğu istek yerine getirilmiştir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yönünden herhangi bir karar verme gereği yoktur. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yönünden olay sonuçlanmıştır, bitmiştir. İstek yerine getirilmiştir. Onun için karara bağlanmasını beklemek boş bir beklenti olur.

ÖNDER SAV'DAN İL BAŞKANLARINA
ÇAĞRI

CHP Eski Genel Sekreteri Önder Sav, il başkanlarını cumartesi günü toplantıya çağırırken CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise 'Parti olarak bir çağrımız yok' diye konuştu...
Ayrıntılar için TIKLAYIN!..



Başsavcılığın eğer isteği yerine getirilmiş ise kendisi yönünden sorun kalmamıştır. Nihayet doğrudan doğruya parti siciline işlenir ve olay orada biter. Yeniden karar almak gerekmez. Ancak bilgi vermek yönünden kendisini ilgilendirmediğini talep üzerine açıklama olarak bildirilebilir. Ama bu karar değildir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı için sorun bitmiştir."

YETKİ BAŞKANIN ELİNDE

Kurultay tarafından kabul edilmiş bir tüzüğün, uygulanmasının ertelenmesine karar verilmesi hukuka aykırı olduğunu belirten Kanadoğlu, Sav'ın başkanlığındaki toplantının neden geçersiz olduğunu anlattı:

"Parti Meclisi ancak Genel Başkanın daveti ile toplanır ve doğrudan onun yönetimi altında toplanabilir. O toplantıyı iptal etme yetkisi de başkanın elindedir. Özrü yoksa o sırada genel merkezde hazır ise onun bu iptaline rağmen Parti Meclisi toplantısı yapmak kendi kendine karar almak herhalde hiç kuşku duymuyorum hukuki sonuç doğurmayacak bir hukuka aykırı davranış olur."