BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,70
ALTIN 2.412,41
HABER /  GÜNCEL

İstanbullu kurbanı nerede kesecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da kurban kesimi ve satışı yapılacak yerleri açıkladı.

Abone ol

Bu yıl 16 - 19 Kasım 2010 tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı öncesi 30 Ekim 2010 itibariyle İl Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun kararı doğrultusunda başlayan İstanbul’a kurbanlık hayvan girişine paralel kurban satış ve kesim yerleri de belirlendi.

İstanbul’a kurbanlık hayvan getirecek satıcıların, ilgili belediyeden aldıkları “İstanbul’a Kurban Hayvanı Giriş Belgesi”ni, şehre girişlerdeki kontrol noktalarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerine ibraz etmeleri gerekiyor.

KURBANLIK SATIŞ VE KESİM YERLERİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'nca uygun görülen ve İlçe Komisyonlarınca tanzim edilen Kurban Satış Yerleri dışında kurbanlık hayvan satışına izin verilmezken, Kurban Satış ve Kesim Yerleri kriterleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tebliğinde belirtilen esaslara uymayan yerlerde satış ve kesim yapılamayacak.

62’si Avrupa yakasındaki ilçelerde olmak üzere toplam 96 adet Kurban Satış Yeri ve yine 411’i Avrupa yakasında olmak üzere toplam 484 adet Kurban Kesim Yeri hazırlandı. 2010 yılı kurban kesme ve kestirme ücretleri, mahalli şartlara göre ilçe komisyonlarınca belirlenecek.

Kurban kesiminde, İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğünce tahsis edilen 150 adet Mobil Kurban Kesim Ünitesi kullanılacak. Bu portatif mezbahalarda kesim tamamen sağlığa uygun olacak. Kesim sonrası yan ürünler anında değerlendirilerek, çevre kirliliğine sebep verilmediği gibi sıcak sularla da ortam temizlenecek. Bunun dışında kesim ve satış yapılan yerlerin denetimi ise Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığınca da koordine edilen ekiplerce yapılacak.

ŞİKAYETLER İÇİN 153

Vatandaşlar konuyla ilgili her türlü müracaat ve şikâyetleri için alo 153’ü arayabilecek. Hayvanları kaçan vatandaşların 153 Beyaz Masa’yı aramaları halinde de görevli ekiplerce müdahale edilecek.