BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.407,89
HABER /  GÜNCEL

ABD Yunanistan gibi olacak!

ABD'nin Cumhuriyetçi senatörlerinden Gregg, ülkesinin ekonomik göstergeleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

ABD’nin Cumhuriyetçi senatörlerinden Judd Gregg, yönetimin cari açığı azaltmak ve yüksek borç seviyesini aşağı çekmek için kısa zamanda harekete geçmemesi durumunda, birkaç yıl için Yunanistan’la aynı kaderi paylaşacağını belirtti.

New Hampshire senatörü olan ve Senato'nun Bütçe Komitesi üyelerinden Gregg, “Hareket geçilip, mali politikalar kontrol altına alınmazsa, Yunanistan’tan farkımız kalmaz. Muz cumhuriyeti oluruz” dedi.

CNBC.com'un haberine göre, Gregg, “Ülke olarak kaderimiz cari açık ve borç yükü nedeniyle tehlikeli bir döneme giriyor. Piyasaların bize ‘Kusura bakmayın, sizin para biriminiz savunmaya değecek bir kur değil’ demeden önce, önümüzde durumu düzeltebileceğimiz birkaç yılımız’ var” diye konuştu.

ABD’de Salı günü yapılan ara seçimlerin sonuçlarının açıklanmasının ardından CNBC’ye konuşan Gregg, “Çocuklarımıza daha güvenli ve refah bir ülke bırakmak için bütçe açığı ve kamu borcunu kontrol altına almamız gerekiyor. Son iki yılda, hükümet bütçesini baş döndürücü bir hızla genişlettik. Kamu borcunun gayrisafi yurtiçi hasılaya oranı iki yıl önce yüzde 20’yken şu anda yüzde 28. Bunun kontrol altına alınması gerekiyor. Aksi takdirde ABD iflas edecek” dedi.