BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  POLİTİKA

CHP-MHP iktidarı Türkiye'yi bitirir

Ahmet Özal, 2011 seçimlerinin falına baktı, Şener'i yüzde 1 dahi vermedi. Özal'a göre en tehlikelisi ise CHP-MHP koalisyon;

Abone ol

Ahmet Özal siyaseti değerlendirdi, 2011 seçimlerinin falına baktı. Bir dönem milletvekilliği de yapan Özal, siyasete dönme sinyali verirken Abdullatif Şener'e şans tanımadı. Sarıgül'ün beklediği oy oranını hayal olarak niteleyen Özal, CHP ve MHP koalisyonunun da Türkiye'nin sonunu getireceği tezini savundu.

Bloomberg HT’de “Gülin Yıldırımkaya ile HT Gündem”in konuğu olan merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, herhangi bir siyasi oluşum içinde olmayı ve yeni bir yapılanmayı düşünmediğini belirtti.
İşte Ahmet Özal'ın canlı yayındaki o sözleri;

“SARIGÜL YORULMAK BİLMEZ"

“Ben Mustafa Sarıgül’ü iyi tanırım, iyi arkadaşlığımda vardır. Onun en çok takdir ettiğim tarafını her yerde söylerim. İnanılmaz çalışkan bir insandır. Yani sabah 5’te kalkar öbür gün sabah 5’e kadar çalışır. Hani şöyle bir tabir vardır “siyaset makinesi”, makine gibi çalışan bir adamdır. Yani hiçbir şeyden yorulmaz.

“CHP’DEN ÇIKAN BİR HAREKET”

Tabii girdiği işte o kadar kolay bir iş değil. Sonuçta Türkiye’de belirli kavramlar var yani. Türkiye’ye merkez sağ var merkez sol var. Şimdi bu hareket ilerde partileşirse Sayın Sarıgül’ün hareketi onu hareketi soldan çıkan bir harekettir, CHP’den çıkan bir harekettir. Türkiye’de solun aldığı toplam oyda yüzde 25’tir. Yani sonuçta yüzde 25’n içinden bir şey alacaktır. Ben sağ kesimden, yani merkez sağ dediğimiz veya sağa doğru o tabiri sevmiyorum ama öyle deniyor artık, sağdan da çok fazla oy geleceğini düşünmüyorum. Çünkü çıkış noktası sol noktadır. Sol noktadan dolayı hani yüzde 25 ile 30 arasında bir sol oyu olsa Türkiye’nin onun içerisinden bir yer alır. Bu pay barajı geçirir mi geçirmez mi, bana göre çok kolay değil zor.

“CHP’DE SARIGÜL’E KARŞI ALERJİ VAR”

CHP’den Sarıgül hareketine karşı bir şey var alerji var. Neden, sen çıktın solu böleceksin, CHP’yi de baraj altında bırakacaksın, sola zarar vereceksin diyen CHP’liler dönüp de Sarıgül’ü çok büyük çaplı destek vereceğini sanmıyorum. Dolayısıyla ben bu hareketin çok kolay olacağını düşünmüyorum.

“ŞENER İÇİN YÜZDE 1 BİLE BÜYÜK RAKAM”

Bugün Türkiye’de Abdüllatif Şener’in de çok kolay oy olacağını sanmıyorum. Abdüllatif Şener’in de partisi yüzde 1’leri, 2’leri, 1,5’ları falan zor geçer. Yüzde 1 bile büyük rakam. Yani ben Türkiye’de bunlara çok büyük bir şans tanımıyorum açıkçası, çok büyük ümit beslemiyorum.

AK PARTİ'NİN TEK BAŞINA İKTİDARI
SORU İŞARETİ
CHP-MHP İKTİDARI ÜLKEYİ BİTİRİR
AYRINTILAN HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

“AKP’NİN TEK BAŞINA İKTİDARI SORU İŞARETİ”

Bir dahaki dönemde AK Parti birinci parti olacağı kesin de tek başına iktidar olmayacağı soru işareti. Bugünkü yapılan anketlere göre bu oy oranında kalırsa tek başına iktidar olamaz. 30’lar civarı diyorlar. Yani 36, yüzde 37’si yakalayamazsa tek başına iktidar olması zor. Ama tabii seçime daha zaman var. Bu zaman içerisinde bu yüzde 30, 31 oy anketlerin söylediği aşağıda inebilir, yukarıda çıkabilir. CHP, MHP koalisyonu da girebilir. Ama başka bir alternatifi de çıkmaz bunu da söyleyeyim size. Yani CHP ile MHP koalisyonu ihtimali olabilir ama yeni oluşumların hiçbir ihtimali olmaz. Yani onların barajı geçmek, yüzde 2’yi, yüzde 3’ü geçmek gibi bir şansı olduğunu düşünmüyorum.

“CHP-MHP TÜRKİYE’NİN SONUNU DOĞURUR”

CHP- MHP koalisyonu olma ihtimali var Türkiye’de bana göre. Ama en fazla 1 buçuk sene sürer o hükümet. Çünkü koalisyonların Türkiye’yi getirdiği noktaları 70’lerde de gördük, 90’larda da. İhtilaflara veya ekonomik krizlere götürüyor bizi. Sonuçta CHP-MHP gibi görüşleri çok zıt iki partinin birleşip hükümet olması bana göre Türkiye’nin sonunu doğurur. Ekonomik olarak da sonu olur, kavga olarak da çok kötü yerlere götürür. Yani uzlaşma kültürüne varmadık biz. Özellikle siyasal konularda, sosyal konularda değil ekonomiyi idare etme tarzında da biz aynı noktalara gelemedik Türkiye’ye.

“HALK İSTİKAR İSTİYOR”

İki partinin solda bile bir iki partinin anlaşamadığı çok nokta var. Maalesef bu acı tecrübelerden sonra ben şunu gördüm milletimiz istikrarı daha çok seviyor yani tek başına iktidarlar olsun. Türkiye’ye 3 dönem tek başına oldu işte Menderes’in dönemi, Özal’ın dönemi, Süleyman Demirel’in 65-71 yıllarında kısa bir dönemi ve AK Parti dönemi. Şimdi bakıyorsunuz Türkiye tarihine, geri kalan dönemlerde ortalama bir hükümetin ömrü 8,5 ay bu dönemler dışında. 8,5 ayda bir hükümet ne yapabilir? İstikrar falan sıfır…