BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'ın sözleri Baykal'ı da kızdırdı

Başbakan'ın, BBC'ye söylediği "sınır dışı ederiz" sözleri CHP MYK'da da tartışıldı. Baykal o sözleri vahim olarak nitelendirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'deki “kaçak Ermenilerle” ilgili sözlerine ilişkin, “Vahim ve talihsiz bir açıklamadır” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Deniz Baykal, başkanlığında toplandı.

Alınan bilgiye göre, gündemdeki konuların ele alındığı toplantıda, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'deki “kaçak Ermenilere” ilişkin sözleri de değerlendirildi.

Baykal, Erdoğan'ın sözlerinin “kabul edilemez” olduğunu belirterek, “Vahim ve talihsiz bir açıklamadır. Türkiye'ye çalışmaya gelen insanların bir ihtilafın çözümünde koz gibi kullanılmak istenmesi insan haklarına aykırıdır” dedi.

Bu arada CHP'nin Ermenistan'la ilişkiler konusunda TBMM'de genel görüşme talebinde bulunacağı öğrenildi.

Toplantıda sivil savcılığın, Albay Dursun Çiçek'in imzası olduğu iddia edilen belgenin askeri savcılıkça incelenmesine “tahribat” gerekçesiyle izin verilmemesi konusu da ele alındı.

Baykal, buna ilişkin olarak da böyle bir yaklaşımın soruşturmayı çıkmaza soktuğu değerlendirmesini yaparak, “Bu tarihi bir belge mi ki tahrip olsun?” diye sordu.

Balyoz Harekat Planı'na ilişkin soruşturmada ise dönemin Kara Kuvvetleri Komutanının ifadesine başvurulmadığını hatırlatan Baykal'ın, “Sanki 1. Ordu'da yapılan işlemlerle Kara Kuvvetleri Komutanlığını ayrıştırmaya dönük bir çaba görüyoruz” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

MYK toplantısında 1 Nisanda Parti Meclisi'nin (PM) toplanması ve PM'ye Olağan Kurultay'ın 22 Mayıs tarihinde yapılması önerisinin götürülmesi de kararlaştırıldı.