BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,72
ALTIN 2.445,18
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik'ten CHP'ye kurşun gibi sözler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP'lilerin birbirlerini sevmediği gibi milleti de sevmediğini iddia etti.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin "CHP'de bir tür sevgisizlik sorunu var" sözlerine değinerek açıklamalarda bulundu. Çelik, "CHP'li milletvekili diyorki, 'CHP'nin esas problemi sevgisizliktir'. CHP'liler biribirinide sevmiyor. Biribirini sevmeyenler seçmenini de sevemez, milleti de sevemez, hizmeti de sevemez" dedi.

Bugün Van'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, parti binasında gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Çelik, konuşmasına CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin, "CHP'de bir tür sevgisizlik sorunu var. Bence oturup, üzerine düşünmemiz gereken konu bu. Bizim örgütlerimiz birbirini sevmek yerine, sürekli eleştiriyor. Oysa bir de AKP'ye bakın; kan kusuyorlar, ama kızılcık şerbeti içtim diyorlar. Partilerini asla sokakta eleştirmiyorlar" sözlerini değindi.

CHP BİRBİRİNİ SEVMİYOR

Çelik, kendi partilerinde ise sevgi sorunu olmadığını söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, konunun bir gazetenin manşetinde yer aldığını belirterek, "CHP'li milletvekili diyorki "CHP'nin esas problemi sevgisizliktir". CHP'liler biribirinide sevmiyor. Biribirini sevmeyenler seçmenini de sevemez, milleti de sevemez, hizmeti de sevemez. Dostluk ve kardeşliğin olmadığı yerde de hiçbirşey olmaz. Ama çok şükür bizim partimizin mayasında sevgi vardır. Birbirimize karşı sevgi,saygı ve dostluk vardı. Türkiye'nin neresinde olursa olsun biz parti teşkilatlarımızı ziyaret ettiğimiz zaman orda o sevgiyi gözlerinden okumak mümkündür. İnsan sıcaklığının olmadığı, sevginin olmadığı sevginin çimento unsuru haline gelmediği yerlerde hiçbir hayır bekleyemezsiniz. Türkiye'nin Ak Parti'yi kucaklamasının nedeni de budur. Bu sevgi dediğimiz şey karşılıklı birşeydir. Tek taraflı sevgi olmaz" dedi.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ KARAMSAR TABLOLAR ÇİZİLİYOR

Çelik , Türkiye'nin ve bölgenin geleceği ile ilgili birilerinin karamsar tablolar çizdiğini de belirterek "Fakat biz yürekten şuna inanıyoruz. Türkiye kendi içinde ciddi bir temizlik yaparak, Türkiye bütün gayrı meşru, anti demokratik hukuk dışı unsurlardan kurtulmaya çalışarak, yoluna devam ediyor. Vatandaşına hizmet etmeye devam ediyor. Yaşanan küresel krize rağmen, küresel kriz ABD, İngiltere gibi dünya devlerini sarsmasna rağmen çok şükür hükümetimizin basiretli tutumu sebebiyle memleketimizde o derece hissedilmedi. Bence en az hisseden ülkelerden biri biz olduk" dedi. Tarım ve hayvancılığa da değinen çelik şöyle konuştu:

ZİRAAT BANKASI KAR EDİYOR BAYKAL RAHATSIZ OLUYOR

"Sayın Baykal, geçen kendi grubunun toplantısında diyorki, 'Ziraat Bankası kar üstüne kar ediyor, ama bir taraftanda çiftçi perişan aldığı krediyi ödeyemiyor'. Tabi Sayın Baykal hep kendi dönemlerine alıştığı için, tabi kendisine cevabını verdik. 2003 yılının başında Ak Parti iktidara geldiğinde, bütün 550 bin çiftçiye verdiği kredi yüzde 59 faizle 257 Milyon TL ödenmiş. 2009 yılında ise bir milyon 200 bin çiftçiye 7,7 katrilyon, yüzde 5 ile 9 arasında faizle ödenmiş. İnsan elini vicdanına bırakır, gözler kör olmamışsa bunlar bunu görür. Bu bir farktır. Ziraat Bankası'na hırsızlar dadanmadığı için hortumcular dadanmadığı için Ziraat Bankası kar etmiştir. Buda Sayın Baykalı rahatsız ediyor."

MEMLEKETTE BİRİ DAĞDA, BİRİ BAĞDA ÖLÜYORDU

Çelik konuşmasında demokratik açılıma da değinindi. Yıllardır insanların çile çekiğini belirten Çelik, "Demokratik açılım yürek, cesaret ister. Bu memlekette biri dağda ölüyordu, biri bağda ölüyordu. Yıllardır bu insanlar bu çileyi çektiler. Bizde diyebilirdik. Bizde halkın çocuklarının kanı üzerinden siyaset yapabilirdik. Ama biz bunu vicdanszlık, insafsızlık olarak kabul ettik. Halkn çocuklarının kanı üzerinden siyaset yapan anlayış bizim ayaklarımızın altındadır dedik. Biz elimizi taşın altına koyduk. Çocuklarmızı değil"dedi. Bölgecilik üzerinden siyaset yapanların demokratik açılıma karşı olduğunu ifade eden Çelik, MHP'nin ne de BDP'nin de açılama karşı olduğunu söyledi. Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bölgecilik üzerinden siyaset yapanlar, demokratik açılım olsun istemiyor. Çünkü eğer Türkiye'de gerçek manada 72.5 milyon insanın kardeşliği ortaya çıktığı zaman, herkes birbirine sevgiyle baktığı zaman, bu problemler ortadan kalktığı zaman onların ekmeği kesilecek. Dalayısıyla bunu istemiyorlar. Bunu MHP'side BDP'si de istemiyor. Süreci sabote etmek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Halkımızda bunun farkındadır"