BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Başbakan Harper Youtube'den konuştu

Türkiye'de yasaklı olan Youtube, birçok siyasi için çok önemli! İşte Kanada'dan dünyaya Youtube dersi;

Abone ol

Kanada Başbakanı Stephen Harper, Youtube'da Kanadalılarla sohbet etti.

Youtube üzerinde kurulan canlı blog sistemi ile ülke genelinden yüzlerce kişinin 2 bini aşkın sorusunu yanıtlayan Başbakan Harper, en çok Afganistan, Afrika ülkelerine yardım, marihuananın yasal olarak satılması ve bütçe açığı sorularına muhatap oldu. 30 dakika olarak planlanan ancak 40 dakika devam eden yayında, "çocuklarımızın geleceğini, yine onların bizi anlayabilecekleri şekilde biçimlendirmekle yükümlüyüz" diyen Stephen Harper, marihuana konusunda mevcut uygulamanın genişletilmeyeceğini söyledi.

Kanada'nın açlık ve yoksulluk çeken Afrika ülkelerine yılda 2,1 milyar dolar yardımda bulunduğunu belirten Başbakan Harper, Afganistan konusunda da, "askerlerimiz, orada en zor şartlarda olabilecek en iyi hizmeti veriyorlar. Vakti gelince de eve dönecekler" dedi.

Kanada Başbakanı Stephen Harper, bütçe açığı konusunun da hazırlanan Ekonomik Eylem Planı ile zaman içinde çözümleneceğini kaydederek, "ekonomiyi canlandırmaya yönelik tüm yatırımlarda, iklim değişikliğine etki eden olumsuzlukları ortadan kaldırmayı ana ilke olarak alıyoruz. Bunun da yatırım maliyetlerini artırıcı etkisi var" diye konuştu.