BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.398,45
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversite engelli öğrenci birimi

Gaziantep Üniversitesi'nce yürütülmekte olan proje kapsamında "Engelli Öğrenci Birimi" açıldı.

Abone ol

Gaziantep Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan "Dezavantajlı Gençlerin Rehabilitasyonu" projesi kapsamında, "Engelli Öğrenci Birimi" açıldı.

Açılışa; Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul, Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş ile Rektör Danışmanları Prof. Dr. Cahit Bağcı, Prof. Dr. Mehmet Mutaf ve Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Hulusi Kalender ile engelli öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, üniversitenin üç tane SODES projesi bulunduğunu, bunlardan bir tanesinin ise engelliler için engelsiz bir üniversite olduğunu söyledi. Prof. Dr. Coşkun, şunları kaydetti:

"120 bin liralık bütçesiyle, üniversitemizi engelliler açısından hiçbir sorunun olmadığı bir üniversite haline getirilmeye çalışacağız. Bütçe buna yeterli olmasa bile buna üniversitedeki bu anlayışın yerleşmesi açısından da önemli bir başlangıç. Üniversitemiz engelsiz üniversite çalıştayına ev sahipliği yapacak. Türkiye'de 97 üniversitenin talip olduğu ve biraz zor ele geçen bir çalıştay. Bu çalıştayın üniversitemizde yapılması bizim için, Gaziantep için sevindirici."

SODES kapsamında 2009-2010 döneminde 86 proje için 9 milyon liralık bir ödenek temin edildiğini söyleyen Gaziantep Vali Yardımcısı Yurdakul da, projelerin uygulanmaya başlandığını ve yıl sonuna kadar projenin tamamının uygulanacağını söyledi. Yurdakul, "Bu projelerle kadınlarımızı, gençlerimizi, çocuklarımızı, engelli vatandaşlarımızı hayata tutundurmak, onların ikinci sınıf vatandaş olmadıklarını, aslında bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olduklarını, tüm imkanlardan kendilerinin de yararlanma hakkınınolduğunu bilmelerini istiyoruz" diye konuştu.