BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,09
ALTIN 2.466,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bu da Kaymakamdan Roman Açılımı

İstanbul'da Başbakan Erdoğan'ın katıldığı büyük Roman buluşmasının ardından il ve ilçelerde de çalışmalar hızlandı.

Abone ol

Geyve İlçe Kaymakamı Süleyman Erdoğan Bin 500 kişinin yaşadığı Geyve'nin Çeltikler Mahallesinde yaşayan Roman vatandaşlarla geniş katılımlı bir toplantı yaptı. Romanların sorunlarını dinleyen yetkililer "Kavga etmeyin" ricasında bulundu.

Atatürk Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Erdoğan'ın yanı sıra Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Erdoğan mahallede yaşayan her roman vatandaşın okuma, barınma ve çalışma hakkı olduğunu devlet olarak sürekli yanlarında olduklarını söyledi. Eğitimin zorunlu olduğunu ve bazı ailelerin okula göndermediğini ifade ederek, “Eğitim, barınma ve tüm sosyal konularda her zaman devlet olarak yanınızdayız. Okuma yazma bilmeyenler için okuma yazma kursları açacağız. İşi olmayan gençlerin iş sahibi olmaları için halk eğitim destekli meslek edindirme kursları açacağız. Çadırda zor şartlarda kalan ve maddi durumları iyi olmayan 10 ailemize Sosyal Yardımlaşma Vakfı bütçesinden konut yaptıracağız. Diğer aileler için ise TOKİ ve belediyemiz tarafından ucuz konutlar üretilmesi için çalışmalarımız da var” dedi.

KAVGA ETMEYİN ÇAĞRISI
Devlet olarak Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığı ile mahalle halkına destek vermeye devam edeceklerini belirten Erdoğan mahalle halkından bazı isteklerde bulundu. Erdoğan vatandaşlara seslenerek, “Biz devlet olarak yanınızdayız. Polise ve jandarmaya yardımcı olun. Kavga etmeyin. Kötü kişileri aranızda bulundurmayın. Yanlış yapanlara fırsat vermeyin. Biz sizleri önemsiyoruz. Onun için yanınızdayız” diye konuştu.

Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya da roman vatandaşlara komşularım şeklinde seslenerek, “Sizler benim komşularımsınız. Hepinizi çok iyi tanıyorum. Hükümet olarak sizlerin yanınızdayız. Barınma, eğitim ve sosyal alanlarda ihtiyaçlarınızı biliyoruz. Çocukları okutmak, gençleri iş sahibi yapmak istiyoruz” dedi.

TARIM İŞÇİLİĞİ RİCASI
Çeltikler Mahallesi Muhtarı Kemal Ağaçdelen ise devleti ve hükümeti mahalle olarak yanlarında görmekten mutlu olduklarını, eğitim ve eğlence faaliyetleri için mahalleye düğün salonu, mahallede yaşayanların çoğunun vasıfsız işçi olmasından dolayı yakın köylerde tarımda işçi olarak çalışma imkanı istedi. Muhtar Ağaçdelen, hiçbir zaman mahalle olarak yanlış yapanların yanında olmadıklarını, yanlış yapanları kendi aralarında barındırmayacaklarının sözünü de verdi.