BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Öğrencilere deprem semineri

Doğal afetlere karşı toplumu bilgilendirme çalışmaları yürüten sivil savunma ekipleri, öğrencileri depreme karşı bilgilendirdi.

Abone ol

Doğal afetlerde can kayıplarının büyük oranda bilinçsizlikten kaynaklanması, afet esnasında insanların paniğe kapılarak ne yapacağını şaşırması, eğitimin önemini arttırıyor.

Kayseri Özel Kılıçaslan Liseleri öğrencilerine Kayseri İl Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma ekibinin organizasyonu kapsamında "Sivil Savunma" semineri verildi.

Sivil Savunma Arama Kurtarma Uzmanı Şahin Gülen tarafından verilen seminer okulun kültür merkezinde yapıldı. Öğrencilere projeksiyon cihazından deprem ve alınacak önlemlerle ilgili sunumların da izletildiği seminerde konuşan Şahin Gülen, sivil savunmanın amacının insanların mal ve can kaybını en aza indirmek olduğunu hatırlattı. Kayseri'nin 3.derece deprem bölgesinde yer aldığını hatırlatan Gülen, insanların bilinçlendirilmesi ve yapıların sağlamlaştırılması durumunda olası bir depremden en az zararla çıkılacağını vurguladı.

Bir depremde mahsur kalan ve yardım bekleyen birine en geç 72 saat içerisinde ulaşabileceğine dikkat çeken Gülen, "Her evde acil ihtiyaçlarımızın içerisinde bulunduğu bir deprem çantası mutlaka bulunmalıdır. Deprem başta olmak üzere doğal afetlerde panik nedeniyle can kayıpları artıyor. Bu nedenle eğitim çalışmalarını önemsiyoruz. Bilgilendirme çalışmalarına özellikle okullarda ağırlık veriyoruz. Çünkü çocuklar ve gençlerin toplum üzerine etki kurabilme yetenekleri daha fazla. Bir çocuğun depremle alakalı aile bireyine yapacağı küçük bir uyarı çoğu zaman uzmanın yapacağı uyarıdan daha etkili oluyor. Bunun yanı sıra gençlere verilecek eğitimle gelecek nesilde eğitilmiş oluyor. Bu sayede ilerleyen yıllarda doğal afetlere karşı daha duyarlı ve bilinçli bir toplum olabileceğiz." dedi.

Özel Kılıçaslan Liseleri Müdürü Ali Köksal da okul olarak eğitim ve bilgilendirme çalışmalarını önemsediklerini söyledi. Doğal afetlere yönelik bilgilendirmenin sadece öğrencileri veya çocukları değil toplumun tüm kesimini ilgilendiren bir konu olduğunu vurgulayan Köksal, velilerin de öğrenciler aracılığıyla bilgileneceğine inandıklarını dile getirdi.